Avion dispărut care a fost găsit după mai bine de jumătate de secol

Au trecut mai bine de 50 de ani până când a fost găsită urma celor 11 persoane de la bordul zborului dispărut în munții Anzi în 1947.

Mai muți alpiniști argentinieni au descoperit rămășițele motorului în munții Anzi în anul 1998, iar ulterior au fost găsite și rămășițele umane. Unele voci susțin că prăbușirea avionului a provocat o avalanșă pe muntele Tupangato, avalanșă care ar fi acoperit avionul cu zăpadă.

Oamenii de specialitate vorbesc despre „cel mai mare mister din istoria zborului”. Cum era de așteptat, au pornit tot felul de speculații pe marginea acestui subiect, scrie BBC Mundo.

Cinci decenii de așteptare

Pentru familiile celor dispăruți, toți acești zeci de ani s-au dovedit a fi o adevărată tortură. Nu au avut nimic altceva decât întrebări fără răspuns. “Nu vreau să jelesc moartea cuiva despre care nu știu că a pierit”, a declarat, pentru BBC Mundo, Ruth Hudson, nepoata unuia dintre pasageri.

Într-o zi a anului 2000, misterul a început să fie dezlegat. Resturi umane și fragmente din aeronavă au fost găsite în Argentina. Cercetările se concentrează asupra întrebării unde a fost avionul în toţi aceşti ani. Singurul lucru cert este numărul de zbor 348, locul de decolare şi respectiva destinaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel