Atenție la ofertele de telefonie mobilă. Cum te păcălesc operatorii

Telefon Mobil
Telefon Mobil

De nenumărate ori – când ați mers să vă cumpărați un telefon mobil – angajații de la marile companii v-au întâmpinat cu fel de fel de oferte atractive în schimbul unui contract semnat pe o durată de un an sau doi.

T-Mobile SUA, divizia americană de telefonie mobilă a grupului german Deutsche Telekom, este primul operator care a decis să spună adevărul, "violând Codul nescris al conspiraţiei dintre operatorii de telefonie mobilă”, renunţând să mai oblige clienţii să încheie contracte pe un an sau doi, scrie ZF.

Cum este actualul model de afacere

Actualul model de business este echivalentul unei situaţii în care un client ar plăti rate la un credit chiar şi după ce a returnat întreaga sumă scadentă.

“De exemplu, atunci când cumpăraţi un telefon plătiţi în jur de 200 de dolari. De fapt, preţul real al acestui echipament electronic este de aproximativ 600 de dolari. Dar Verizon, AT&T şi Sprint sunt nişte companii foarte înţelepte. Ele subvenţionează telefonul. Cei 200 de dolari sunt doar un avans. Tu vei plăti restul de 400 de dolari pe durata de doi ani a contractului.

Ideea este următoarea: odată ce ai încetat să mai plăteşti pentru telefonul tău mobil, factura ta lunară nu va scădea. Vei continua să dai bani companiei tale de telefonie mobilă ca şi cum i-ai datora încă bani. Pentru totdeauna.

Şi pentru că am amintit de contractele pe doi ani de zile, de ce nu vă înfuriaţi din cauza lor? Ce alt serviciu din viaţa modernă vă mai leagă pentru doi ani de zile? (…) În orice altă industrie, poţi să te muţi la un rival dacă devii vreodată nemulţumit. Companiile trebuie să lucreze pentru loialitatea ta.

Dar nu şi în industria de telefonie mobilă. Dacă încerci să pleci de la operatorul tăi de telefonie mobilă înainte ca cei doi ani de contract să expire, ești nevoită să scoți din buzunare câteva sute de dolari”, scrie New York Times, citat de ZF.

 Marea păcăleală s-a terminat

La “noul T-Mobile”, “Marea păcăleală a subvenţiilor pentru telefoanele mobile s-a încheiat”. Oamenii pot să cumpere telefonul cu banii jos la preţul întreg, fie în rate care sunt evidenţiate separat de abonamentul pentru serviciile de comunicaţii.

O altă schimbare radicală este legată de faptul că utilizatorilor nu li se mai cere semnarea contractelor pe un an de zile, iar aceştia pot părăsi reţeaua în orice moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel