Americanii îi cer lui Băsescu să oprească uciderea în masă a câinilor

eutanasierea-cainilor-fara-stapan-47
eutanasierea-cainilor-fara-stapan-47

Humane Society International, una dintre cele mai mari asociații mondiale de protecție a animalelor, a trimis o scrisoare adresată președintelui Traian Băsescu și primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, în care le cere să reconsidere decizia de a eutanasia câinii vagabonzi din România. 

"HIS este gata să asiste România în managementul uman a populației de câini de pe străzi", a subliniat Andrew Rowan, CEO și Președinte al asociației americane.

"Am primit o mulțime de mail-uri de la cei ce se arată îngrijorați de decizia recentă a Parlamentului României de a permite uciderea în masă a câinilor vagabonzi din România. Suntem foarte îngrijorați de situație, mai ales că România, ca membră a UE, a luat o decizie care sfidează practicile etice ale managementului câinilor stradali. Uciderea câinilor vagabonzi este inumană și ineficientă", a adăugat Andrew Rowan.

În SUA, legea mai dură, mai puțini câini, mai mulți oameni orientați spre adopție

Președintele HIS a explicat, pentru wall-street.ro, că este o mare diferență între situația din România și cea din SUA, chiar dacă legea din SUA este mai dură. În Statele Unite, câinele este eutanasiat în șapte zile de la prindere, dacă nu este revendicat de stăpân sau adoptat. Însă, "în SUA, fluxul de câini aduși în adăposturi este mult mai mic iar adopțiile mult mai mari. În București, unde este foarte puțin probabil ca mulți cetățeni să vină să adopte câinii întrucât cultura adopțiilor este practic inexistentă, a ține câinii pentru 10 zile ar cauza mult stres acestora înainte să fie omorâți", subliniaza CEO-ul organizației.

O mână de ajutor

El a adăugat că dacă vor fi adoptate măsurile propuse de HIS în douăsprezece luni câinii maidanezi nu vor mai fi o problemă pentru sănătatea populației. A mai explicat că datele colectate din întreaga lume indică faptul că un câine sterilizat și vaccinat are "înclinații mult mai mici spre a mușca".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel