Alfred Bulai, sociolog, explică prezența mai slabă la vot în mediul rural

Numărul votanților în medul rural a fost mai mic decât al celor din mediul urban, conform numărătorii AEP de la ora 19.00.

Sociologul Alfred Bulai a explicat, într-o emisiune Tv, de ce a apărut acest avans al mediului urban față de mediul rural:

De mai mult timp, satele noastre sunt goale. Populația în mediul rural a scăzut dramatic, pentru că cei care au plecat în străinătate provin din orașe mici și lumea rurală. Pe hârtie mai sunt acolo, dar au plecat de ani! Deci sunt din ce în ce mai puțini”, a spus sociologul.

”La alegerile europarlamentare eram într-un alt tablou tactic. Președintele nu era implicat direct, erau partidele și exista un motiv al luptei de a înlocui o putere, deci din acest punct de vedere, normal că nu există același gen de mobilizare. Vreau să zic că este mare prezența pentru turul 1, tocmai pentru că au apărut ți actori mai mici, dar, totuși, competitori care contează pentru electorat. Acum a fost un pic mai echilibrată lupta”, a comentat la B1Tv, sociologul Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel