Alegeri parlamentare. Gorghiu: Reducerea fiscalității este principalul obiectiv

Alina Gorghiu, președinta PNL a declarat miercuri, 16 noiembrie, că programul de guvernare al partidului său ar putea aduce cea mai mare creștere economică din ultimii patru ani. Candidata liberalior timișeni pentru Senatul României a declarat că principalul obiectiv al partidului este reducerea fiscalității.

Nu putem vorbi despre niciun proiect de dezvoltare şi despre bunăstare dacă nu vorbim despre o creştere economică constantă, gândită pe următorii patru ani, dar ca să reuşim să avem această creştere economică, principalul obiectiv al PNL este scăderea fiscalităţii, pentru că de fiecare dată când liberalii au fost la putere, fiscalitatea s-a redus, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acesteia, prima măsură care se va lua va fi scăderea la 16% a contribuţiilor sociale pentru angajat şi pentru angajator, urmată de scăderea TVA care va ajunge treptat de la 20% la 16%, ce va fi cota unică generalizată, şi reducerea cu 50% a numărului taxelor şi impozitelor, care în România este peste media europeană, informează Agerpres.

Vom oferi facilităţi fiscale pentru firmele care angajează şomeri (...). Marile firme, care au peste o mie de angajaţi vor primi facilităţi pentru a înfiinţa creşe, grădiniţe şi pentru programe de tip şcoală după şcoală, a spus Gorghiu.

Ea a subliniat că un alt proiect important este stimularea investiţiilor.

Vorbim despre două mari proiecte, înfiinţarea Fondului român de dezvoltare rural-urban pentru a putea face acele investiţii strategice de care România are nevoie, toate proiectele pe infrastructura mare şi complementar vom înfiinţa Banca Naţională de Dezvoltare şi Investiţii a României, care va finanţa proiecte publice şi private, rezultând o creştere semnificativă a numărului de locuri de muncă. Este nevoie să ţintim cu ajutoare de stat tot ce înseamnă dezvoltarea industrială a României. Suma previzionată în programul de guvernare este de 1 miliard de euro, a afirmat lidera PNL.

Conform Agerpres, Alina Gorghiu a menţionat că PNL a planificat să introducă un tratament fiscal egal pentru toate companiile prezente în România, astfel încât profiturile generate în ţara noastră vor fi cu toate impozitate în România, aşa cum prevede Directiva UE, care însă nu este transpusă şi nu devine lege pentru că PSD se opune.

În acest moment, în România se colectează doar 20% din impozitul pe profit, adică din ceea ce ar trebui să colectăm, a mai spus Alina Gorghiu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel