Poliţia, în alarmă de gradul zero în Bucureşti şi Ilfov, în aşteptarea mitingurilor din 27 octombrie. MAI infirmă

alarma politia /// foto: www.ftr.ro
alarma politia /// foto: www.ftr.ro

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a semnat un ordin prin care a instituit alarma de gradul zero în Poliţia română la nivelul municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi de gradul 1 în restul ţării, a declarat, marţi, la emisiunea Subiectiv de la Antena 3 Marian Gruia, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

„Domnul ministru Igaş a semnat acest ordin în această după-amiază (...) Am vorbit personal cu domnul subsecretar de stat Căbulea (n.r.- chestor principal Ioan Nicolae Căbulea). Mi-a confirmat şi el acest lucru. A spus că domnul ministru a dat acest ordin că are informaţii că nu ştiu ce ar urma să se întâmple...“, a declarat Marian Gruia.

MAI infirmă alarma de gradul zero. O confirmă pe cea de gradul 1

Ministerul Administraţiei şi Internelor a precizat, miercuri,  că afirmaţiile referitoare la o alarmă de grad zero vehiculate în mass-media sunt eronate, întrucât un astfel de grad de alarmare nu este prevăzut pentru personalul instituţiei, transmite Agerpres.

Totodată, precizează MAI, ministrul Traian Igaş a ordonat, începând cu data de 26 octombrie (n.r. - marţi), instituirea măsurilor stabilite pentru gradul I în unităţile implicate în aplicarea măsurilor şi executarea misiunilor destinate menţinerii şi asigurării ordinii şi siguranţei publice, conform prevederilor legale privind organizarea şi funcţionarea MAI şi în aplicarea prevederilor Planului general de măsuri pentru prezervarea ordinii publice în situaţia desfăşurării unor manifestaţii de protest, de amploare sau cu risc public, generate de nemulţumiri de ordin economico-social al diferitelor categorii de populaţie. Potrivit sursei citate, ordinul a fost emis pentru asigurarea bunei desfăşurări a manifestaţiilor de protest din 27 octombrie, în scopul creşterii capacităţii operative, de intervenţie şi al asigurării continuităţii în unităţile implicate în misiunile destinate menţinerii şi asigurării ordinii şi siguranţei publice.

Ministrul Elena Udrea a declarat, duminică seara, ca Biroul Permanent Naţional al PDL va analiza dacă acţiunile de stradă din ziua moţiunii de cenzură pot fi stopate prin mijloace legale, potrivit Mediafax. „Daca nu, oamenii să ştie că majoritatea celor care vor ieşi în stradă sunt membri de partid", a spus Udrea.

Udrea a susţinut că PSD ar organiza deplasări spre Bucureşti în ziua moţiunii de cenzură. "Înţeleg că încearcă să închirieze garnituri de tren, microbuze, autocare, cu care să-şi aducă membrii să protesteze", a afirmat Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel