Adrian Sobaru, protagonistul scenei balconului din Parlamentul României, implicat într-un dosar penal

adrian_sobaru_nasii
adrian_sobaru_nasii

Adrian Sobaru este implicat într-un dosar penal, după ce s-a aruncat de la balconul Parlamentului. Dosarul în care a fost citat la Secţia 17 de Poliţie a fost încadrat în categoria "accident de muncă". Potrivit comisarului şef al secţiei de poliţie, Sobaru ar fi, de fapt, parte vătămată. Nu ştie cine sunt învinuiţii.

Adrian Sobaru, electrician la televiziunea publică, s-a aruncat de la balconul Parlamentului la 23 decembrie 2010, chiar în timpul şedinţei de plen. El a vrut să protesteze prin gestul său faţă de reducerea indemnizaţiei pentru copiii cu handicap, fiul său fiind diagnosticat cu autism. Mesajul său către politicieni a fost: "Ne-aţi ciuruit. Ne-aţi ucis şi ne-aţi vândut viitorul copiilor noştri. Libertate! Am devenit nişte numere".

Ionel Moraru, comisar şef la Secţia 17 de Poliţie, a afirmat că dosarul în care este implicat Sobaru a fost înregistrat ca accident de muncă, la autosesizarea secţiei de poliţie. De altfel, dosarul a fost deschis în baza legii referitoare la protecţia şi securitatea muncii, scrie realitatea.net.

"Acest dosar a fost înregistrat ca accident de muncă iniţial, în decembrie. S-au făcut cerecetări pentru accident de muncă, deci nu dumnealui era cercetat. Erau cercetaţi cei care trebuiau să-i asigure condiţiile de muncă. ITM a comunicat că accidentul a avut loc în afara serviciului. Şi acest dosar se va clasa", a declarat, la Realitatea TV, Ionel Moraru.

Sobaru a declarat pentru impactnews.ro, că a primit o citaţie pentru a se prezenta cu avocat la Circa 17 de Poliţie, menţionând că cei de acolo s-au purtat foarte frumos cu el. "Cred că îşi fac şi dânşii datoria, ca să închidă dosarul", a spus Sobaru.

"Domnul Sobaru a venit să-şi spună punctul de vedere, eventuale pretenţii. E parte în dosar penal, într-un fel sau altul", a spus comisarul şef, evitând să spună în ce calitate a fost chemat Adrian Sobaru la secţia de poliţie. El a a adăugat că audierea electricianului de la TVR era obligatorie.

Întrebat în ce calitate l-ar vedea pe Sobaru la secţia de poliţie, având în vedere că în citaţie nu este precizat acest lucru, Moraru a răspuns: "Probabil de parte vătămată. (Şi făptuitorul ar fi?, n.r.) Eventual ar fi televiziunea română, e angajatorul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel