Administraţia Prezidenţială, DECIZIE ȘOCANTĂ în urma declaraţiei preşedintelui german referitoare la DNA

Administraţia Prezidenţială a rectificat luni seara traducerea declaraţiilor preşedintelui german, Joachim Gauck, referitoare la DNA, precizând că a fost vorba de o inexactitate şi că traducerea a fost asigurată de Ambasada Germaniei la Bucureşti, potrivit mediafax.ro.

În urma unei inexactităţi de traducere în cadrul transcrierii declaraţiei Preşedintelui Republicii Federale Germania, vă transmitem versiunea corectă a paragrafului. Precizăm faptul că serviciul de traducere a fost asigurat de către Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Versiunea corectată este: Justiţia are aici capacitatea de a fi parte a rezolvării problemei şi nu parte a problemei, şi aici aş dori să amintesc în mod special activitatea DNA – este un semnal nu numai la adresa mediului de afaceri, ci şi a celui politic. Luăm în serios atât de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare şi luăm în calcul inclusiv conflicte dintre cele care pot apărea în interiorul societăţii pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupţia şi fac puternică Justiţia ca a treia putere în stat – luăm în serios toate acestea. Luăm în serios atât de importantul pilon al statului de drept în procesul de transformare şi luăm în calcul inclusiv conflicte dintre cele care pot apărea în interiorul societăţii pentru că sprijinim activitatea celor care combat corupţia şi fac puternică Justiţia ca a treia putere în stat – luăm în serios toate acestea.

[citeste si]

Aceasta este varianta inițială care a apărut după discursul președintelui Germaniei, Joachim Gauck:

"Dorim să consolidăm activitatea DNA ca a treia putere în stat", a zis președintele Germaniei la Cotroceni.

"Aveți realizări importante. Justiția este în stare să ofere soluții la problemele existente. Aș dori să subliniez în mod deosebit activitatea DNA de la care pornește un semnal nu doar către mediul economic, ci și către mediul politic. Este unul dintre pilonii principali ai procesului de reformă. Un lucru care i-a mirat pe mulți oameni în Europa este că rezultatul alegerilor locale s-a finalizat în așa mod în care mulți dintre candidații câștigători aveau totuși probleme cu corupția. Sigur... nu reușim să înțelegem acest aspect", a mai zis Joachim Gauck.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel