6 lucruri pe care sa le iei in considerare cand cumperi un scaun auto pentru copilul tau

Sa achizitionezi un scaun auto pentru copii nu mai este de mult timp un moft, ci o obligatie pentru parintii care au o masina si vor ca bebe sa ii insoteasca la un drum lung, dar si scurt. S-a dovedit, de-a lungul timpului, faptul ca un scaun auto pentru copii face diferenta intre viata si moarte in cazul unui accident, motiv pentru care aceia care vor sa puna pe primul loc singuranta copilului, nu trebuie sa se gandeasca la amenda primita din partea politistilor, ci la viata lui bebe.
E obligatoriu, ca proaspat parinte, sa cumperi un scaun auto pentru copii. E stabilit, trecut in lege. Dar care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le iei in considerare cand vine vorba despre o astfel de achizitie? Iata 6 lucruri care te vor ajuta in alegerea pe care o ai de facut:

1. Varsta, greutatea si inaltimea copilului

Este cel mai important aspect de care parintii trebuie sa tina cont. De retinut faptul ca un scaun auto pentru copii este incadrat in una dintre cele cinci grupe:

  • grupa 0 (pentru bebelusii de la 0 pana la 9 luni si 0 – 10 kilograme)
  • grupa 0+ (pentru bebelusii de la 0 la 12 luni si 0 – 13 kilograme)
  • grupa 1 (pentru copiii cu varsta intre 6 luni si 3 ani, cu greutatea intre 9 si 18 kilograme)
  • grupa 2 (pentru copiii cu varsta intre 3 ani – 8 ani, cu greutatea intre 15 si 25 de kilograme)
  • grupa 3 (pentru copiii cu varsta intre 6 ani – 12 ani, cu greutatea intre 22 si 36 de kilograme)

Exista, bineinteles, modele diverse, iar parintii isi pot alege un scaun auto pentru copii adaptat mai multor grupe, pentru ca este mai rentabil sa faci o achizitie o singura data. Totusi, e important de luat in considerare incadrarea unui scaun auto pentru copii.

2. Sistemul de prindere al unui scaun auto pentru copii

Scaunul auto pentru copii pe care vrei sa il cumperi ar trebui sa aiba un sistem de prindere potrivit pentru masina ta. Exista scaune care se fixeaza cu ajutorul centurii de siguranta a masinii sau scaune care se prind prin sistemul ISOFIX. Cititi cu atentia instructiunile de instalare, iar daca aveti nelamuriri, sunati producatorul pentru explicatii suplimentare. Degeaba aveti un scaun auto pentru copii, daca el nu este instalat asa cum trebuie in masina!

3. Un scaun auto pentru copii trebuie sa fie omologat

Aveti grija sa luati un scaun care intruneste toate normele de siguranta aflate in viugoare. Cautati eticheta portocalie cu “ECE R 44/04”.

4. Centura de siguranta: modelul perfect

Centura de siguranta a unui scaun auto pentru copii trebuie sa fie cu prindere in cinci puncte si reglabila in functie de inaltimea copilului. Ideal ar fi ca ea sa aiba protectii moi in dreptul umerilor, pentru un confort suplimentar al lui bebe pe parcursul plimbarii, dar si in cazul in care se franeaza brusc. Cu protectii moi, nu se produc leziuni in dreptul umerilor celui mic.

5. Materialul textil al unui scaun auto pentru copii trebuie sa fie detasabil

Nu detasabil, ci usor detasabil! Bebelusii au capacitatea de a murdari totul in jurul lor, cu lucruri cu care te astepti mai putin. Astfel, e bine ca materialul textil care acopera un scaun auto pentru copii sa fie cat mai usor de scos si de pus la loc.

6. Alegeti culori interesante pentru un scaun auto pentru copii

Este ultimul lucru pe care sa il luati in considerare, dar nu este de neglijat sub nicio forma. Cel mic se va distra de minune si nu va mai plange daca va fi prins intr-un scaun auto pentru copii colorat, cu animalute sau cu personajele lui preferate. Dupa cum o stiu toti parintii: bebelusii nu se satura de jucarii si de joaca, nici chiar in masina.

Daca nu esti sigur si cauti un scaun auto pentru copii care sa imbine siguranta, confortul si distractia celui mic, vino la Noriel. Toate dorintele sunt indeplinite, iar preturile sunt excelente. Mai mult decat atat, transportul este gratuit la produse de minimum 150 RON. E floare la ureche sa mergi la plimbare cu bebe cu Noriel!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel