Zece sfaturi despre viața la cămin, pentru Elena Udrea

Elena Udrea a anunțat că va sta două zile pe săptămână la căminul facultății de Teologie unde este studentă. Ca fos locatar de cămin m-am gândit că ar fi bine să-i dau acesteia câteva sfaturi cu privire la viața de cămin.

1. Împarte mâncarea, țigările și băutura

Când stai la cămin nu e bine să te izolezi de ceilalți. Fii sociabilă. Studenții din celelate camere nu sunt ca vecinii de bloc. Ei sunt parteneri de suferință, de distracție și de foame.

2. Atenție la gândaci! Se urcă pe tine și nu le pasă

Gândacii sunt o prezență constantă în căminele studențești. Oricât ai încerca să scapi de ei, tot te vei trezi cu unul prin cameră sau îl vei simți, noaptea, cum te pipăie. Dezinsecțiile făcut de administrație sunt o glumă proastă, așa că nu rămâne altceva de făcut decât să te obișnuiești. Dacă nu vrei musafiri nedoriți în mâncare, închide bine caserolele și, eventual, pune-le în pungi. Gândacii au abilitatea extraordinară de a se strecura prin orice gaură.

3. Împrietenește-te cu colega de cameră

Dacă mai stai cu încă o studentă, împrietenește-te cu ea. Camera e mică, ca o celulă, și vei locui cu acea persoană un an. Așa că gândește-te ce ar însemna dacă v-ați dușmăni. Am văzut bătăi între fete și crede-mă că nu e o priveliște frumoasă.

În cazul în care camera este de patru sau mai multe persoane, ar fi bine să te înțelegi bine cu cel puțin jumătate dintre ele.

4. Atenție la toalete!

Toaletele reprezintă acea parte de cămin unde nu vrea nimeni să se ducă, dar toți o fac de nevoie. Ai impresia că oamenii fac peste tot. În toaletă, pe bazin, pe jos, pe pereții cabinei. Îmi aduc aminte că, într-o noapte, colegul de cameră a găsit o nevoie mare făcută chiar în cabina de duș. Cel mai bine ar fi să te duci dimineața, după ce femeile de serviciu își termină treaba. Ai aproximativ 30 de minute la dispoziție să prinzi o toaletă curată. 

5. Obișnuiește-te ca băieții să se holbeze după tine

Mai ales când te duci și ieși de la duș. Sub halatul de baie sau sub pijamale nu ai nimic. Băieții știu asta. 

6. Băieții nu te vor agăța cu mașini scumpe

Băieții de la cămin sunt săraci, la fel și fetele. Trăiesc cu mâncarea de la mama o săptămână și au 50 de lei în buzunar pe care-i dau pe țigări și bere. Așa că dacă un băiat te invită la o țigară și o doză de bere, pe hol, nu-l refuza. Sentimentele lor sunt mai sincere decât orice BMW. 

7. Dealer-ul nu-ți va da niciodată un G întreg

Nu te supăra dacă dealer-ul îți dă 0.8 înloc de un gram întreg. Nu-i pasă de tine, el vrea să facă bani. Fumează doar în cameră ( a ta sau în alta). Nu știi la ce tocilari ajunge mirosul și te trezești cu suprize neplăcute. De asemnea, pune mai mult tutun. Marfa e scumpă și puțină.

8. Administratorul știe tot

Dacă te vezi cu administratorul o dată pe lună când plătești căminul, să nu crezi că nu știe tot. Administratorul știe tot. E un fel de șef SRI care primește informări de la agenții acoperiți. 

9. Dă petreceri pe hol

Da, vei avea discuții cu colegii tocilari, paznicul și administratorul. Dar merită! 

10. Ignoră zgomotele specifice unui platou de film porno

Asta e! Locuiești înghesuită cu alte câteva sute se persoane. Vei auzi mereu: dimineața, la prânz și seara. Fie că e cămin mixt, fie că e doar de fete, sunetele acelea nu se opresc. Oamenii sunt tineri și nu pierd vremea. Dacă nu acum, ce să mai facă peste 40-50 de ani?

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel