Tensiuni între Obama și șeful NATO: liderul SUA nu are timp de norvegian

Foto: AP
Foto: AP

Președintele Barack Obama încă nu s-a întâlnit cu noul șef al NATO și se pare că nu va avea o întrevedere cu Jens Stoltenberg nici săptămâna aceasta, deși norvegianul efectuează o vizită de trei zile la Washington. 

Două surse apropiate NATO au spus pentru Bloomberg că Jens Stoltenberg  a cerut în avans o întâlnire cu Obama, însă Casa Albă nu a oferit niciun răspuns solicitării.

Kurt Volker, fost reprezentant permanent al SUA la NATO sub președinția lui George W. Bush și cea a lui Obama, spune că președintele american a încălcat o veche tradiție. "Administrația Bush a insistat ca atunci când secretarul general al NATO vine la Washington să se vadă cu președintele, pentru a nu-i submina statura și autoritatea", a spus Volker.

"Îmi vine greu să cred că președintele SUA nu a găsit timp pentru actualul secretar general al NATO, dată fiind magnitudinea unui astfel de eveniment, dar și responsabilitatea pe care o incumbă șefia NATO", a mai declarat Volker.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Obama nu are un program foarte încărcat săptămâna aceasta, când Stoltenberg participă la un seminar desfășurat la Washington. 

Anul trecut, seminarul organizat de data aceasta în SUA s-a desfășurat la Paris. Fostul șef al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a avut atunci o întâlnire bilaterală separată cu președintele francez Francois Hollande.

Rasmussen, fostul șef al NATO: Putin ar putea ataca statele Baltice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel