EXCLUSIV  Statul, acționat în judecată. "Ministrul Voiculescu ȘTIA. A pus capac la toate"

Cezar Irimia, președintele de la Alianța Pacienților Cronici din România (APCR), a anunțat că a acționat statul în judecată pentru a obține ordonanță președințială pentru trei pacienți cu melanom.

"Am introdus un proces împotriva statului pentru a obține ordonanță președințială pentru trei pacienți cu nevoie pe melanom, pentru pacienții care nu au alternativă terapeutică. Au fost acțiuni în justiție și pe alte patologii. În urmă cu o lună, pe hepatită, am câștigat un proces cu statul. Noi acționăm statul în judecată și, până se rezolvă procesul în sine, invocăm situația specială de a obține ordonanță președințială, adică acces imediat la tratament", a spus Cezar Irimia pentru DC News.

Statul nu aude problemele pacienților, iar președintele APCR a ajuns să lupte în instanță pentru sănătatea oamenilor, pentru a nu-i lăsa să moară.

"Din 2014 avem vreo 20 de procese câștigate cu statul. Sunt pacienţi care trăiesc, care și-au obținut dreptul la viață prin ordonanță președințială în urma unor acțiuni în justiție. Când am început, am zis că facem primul proces, îi scuturăm un pic și vor lua atitudine. S-au învățat cu procesele și nu fac nimic. Nu putem rezolva problema din sistem doar prin acțiuni în justiție, dar nici nu putem să nu îi ajutăm pe oamenii care vor să intre în tratament cât mai repede, totuși, vorbim de cancer, unde orice zi poate fi fatală. Ei nu se trezesc. Știe și Parlamentul European ce se întâmplă în România, dar nu poate interveni în politica sanitară internă", ne-a mai spus președintele APCR.

L-am întrebat pe Cezar Irimia dacă ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, știe despre aceste probleme. 

[citeste si]

"Da, normal că știa. Știa că am acționat statul în judecată. De aceea l-am etichetat drept ipocrit, ne-a lăsat să ne aprovizionăm cu sacoșa de medicamente necesare, vitale. Nici nu vreau să îmi mai aduc aminte de el. Eu nu am cerut demiterea niciunui ministru, dar el (n.r. - Vlad Voiculescu) a pus capac la toate! Amator!", a subliniat Cezar Irimia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel