Sorina Matei, atac la adresa CSM privitor la Alina Bica

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a ales noua conducere și a prezentat raportul de activitate pe 2014.

VEZI ȘI: Veste BUNĂ pentru Alina Bica. Ce spune avocata fostei șefe DIICOT

Sorina Matei a opinat pe marginea acestui subiect făcând trimitere la cazul Alina Bica. În plus, jurnalista B1 TV a pus o întrebare-cheie în cazul fostei șefe DIICOT.

"Cea mai slabă, catastrofală și politizată conducere a CSM din ultimii ani își incheie, în sfârșit, mandatul. O conducere CSM care să ne aducem aminte că, în premieră, a stabilit, într-un prim episod, ca un magistrat -fie el și de rang înalt- nu poate fi arestat, ci doar reținut și arestat la domiciliu. Asta în condițiile în care procurorul NU ceruse arest la domiciliu. Nu este clar nici acum care au fost temeiurile pentru care însuși CSM- garantul independenței Justiției- a pus această barieră în calea procurorului, judecătorului și în calea înfăptuirii actului de Justiție, dar episodul a fost definitoriu. A doua zi, același CSM a ridicat bariera impardonabilă impusă Justiției, fără nicio explicație. Este vorba de avizul dat în cazul șefei antimafie/diicot arestată pentru corupție, Alina Bica", a fost mesajul transmis de Sorina Matei.

Întrebare-cheie în cazul Alina Bica

"Eu tot aștept să-mi explice cineva din această țară, argumentat, de ce Consiliul Superior al Magistraturii a blocat inițial arestarea Alinei Bica din moment ce mai multi judecători din această țară au decis în mod constant și succesiv că Bica trebuie să stea de câteva luni în arest? Când a blocat arestarea Alinei Bica ( avizând reținerea și arestul la domiciliu/ în mod halucinant) CSM ce fel de independență a Justiției în România a apărat? Sau a apărat o dependență de corupție cumva?", a adăugat jurnalista pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel