Sondaj CSCI: Iohannis și Ponta, în cursa de încredere, după tragedia din Colectiv

Ultimul sondaj CSCI arată câtă încredere au românii în personalitățile politice, după tragedia din clubul bucureștean Colectiv. 

Aproape jumătate (49%) dintre români îi acordă preşedintelui Klaus Iohannis cea mai multă încredere, el fiind urmat de Victor Ponta cu 39% şi Călin Popescu-Tăriceanu cu 35%, relevă un sondaj CSCI, transmis vineri Agerpres.

Topul încrederii este completat de Rovana Plumb (30%), Liviu Dragnea (24%), Monica Macovei (24%), Mihai Răzvan Ungureanu (23%), Traian Băsescu (17%), Alina Gorghiu (10%).

"Chiar dacă este în scădere, de la 52% în octombrie, Iohannis rămâne pe prima poziţie în top, cu 49%, în timp ce încrederea în Victor Ponta creşte de la 36% în octombrie la 39% în noiembrie", relevă concluziile sondajului.

Ce spun românii despre starea economiei sub guvernarea Ponta

Potrivit cercetării sociologice, numărul românilor care consideră că în guvernarea Ponta starea economiei s-a îmbunătăţit a crescut cu 7 procente, de la 41% (octombrie) la 48% (noiembrie), 22% dintre respondenţi fiind de părere că starea economiei s-a înrăutăţit. În ceea ce priveşte direcţia spre care se îndreaptă România, numărul românilor care consideră că, în momentul de faţă, ţara se îndreaptă într-o direcţie bună a scăzut de la 42% în luna octombrie la 40% în noiembrie, 55% dintre cei intervievaţi apreciind că direcţia spre care ţara se îndreaptă este una greşită.

Sondajul a fost realizat în perioada 2 - 4 noiembrie, pe un eşantion naţional format din 992 de persoane adulte, având o eroare tolerată de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%. 

Citește și: SONDAJ CSCI. Românii spun cine sunt vinovații tragediei de la Colectiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel