Profesorul de religie, explicații privind filmul despre avorturi prezentat elevilor la oră

Profesorul de religie de la un liceu din Vaslui care a prezentat la oră un film despre avorturi, în urma căruia unui elev i s-a făcut rău și a ajuns la spital, susține că filmul, intitulat "Strigătul mut",  este unul educativ.

'A fost o lecție educativă din care copiii au de învățat. Copilului i s-a făcut rău, e o persoană sensibilă. Nu e un film de groază, ține strict de umanitate. E prima dată când se întâmplă așa ceva și a fost vizionat de sute de copii. E un film educativ', apreciază profesorul Gabriel Vrânceanu, potrivit Agerpres.

Citește și: Unui elev i s-a făcut rău după ce a văzut la ora de religie. Profesorul, în stare de șoc

Un inspector școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Vaslui va viziona în cursul zilei de joi filmul respectiv, urmând să se stabilească dacă este potrivit pentru a fi prezentat unor elevi.

Cazul a fost prezentat în cadrul Comisiei de Disciplină întrunită la liceul vasluian, în termen de 30 de zile urmând să se stabilească dacă profesorul a comis vreo abatere sau dacă a procedat corect.

Prof. Gabriela Plăcintă, șefa IȘJ Vaslui, a afirmat pentru sursa citată că în școli s-ar impune mai multe ore de educație sanitară, care să-i pregătească pe copii pentru viață.

'Ne ferim să discutăm despre anumite lucruri, dar poate e nevoie de mai multe ore de educație sanitară, poate chiar de la vârste mai fragede. Este evident că în acest caz a fost vorba de un copil sensibil. Urmează să vizionăm filmul și să stabilim dacă profesorul a procedat corect. Intenția a fost, în mod evident, una bună', a declarat prof. Gabriela Plăcintă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel