Premierul Franței: Creștinii din Orient, pe punctul de a fi eradicați

Premierul francez Manuel Valls a declarat, vineri, cu ocazia unei ceremonii de comemorare a centenarului genocidului armean, că "în prezent victimele sunt creștinii din Orientul Mijlociu", conform L'Express.

"Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, să stabilim adevărul: creștinii din Orient — și acesta este de asemenea cazul altor minorități — sunt pe punctul de a fi eradicați în această regiune de acest terorism înfricoșător", a declarat Valls, la Paris.

"Soarta lor a fost evocată în Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată în urmă cu câteva săptămâni, la inițiativa Franței. Trebuie să oprim exterminarea condusă de Daech", a insistat el, utilizând acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic (SI), potrivit Agerpres.

Șeful guvernului francez a chemat de asemenea la "vigilență față de soarta armenilor din Siria". "Încă o dată, armenii sunt persecutați pentru că sunt armeni", a subliniat el.

Președintele Franței, Francois Hollande, le-a adus vineri un omagiu victimelor genocidului armean, arătând că Franța "nu va uita niciodată".

Manuel Valls, premierul francez: Dacă evreii pleacă, Franța nu va mai fi Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel