Predicția lui Mărmureanu care s-ar putea transforma în caz penal: Marele cutremur, în 2040

Directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că "un cutremur major este posibil să se întâmple în 2040 sau spre sfârşitul secolului".

Această predicție ar putea face subiectul unui caz penal, dacă un cutremur puternic s-ar produce m-ai devreme și autoritățile ar urma modelul italian de la L'Aquila.

În data de 6 aprilie 2009 la ora 04:32, ora României, a avut loc un cutremur devastator care a zguduit centrul Italiei, în special orașul L'Aquila, cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara magnitudinii de moment.

Cutremurul este considerat cel mai grav înregistrat în Italia în ultimii zece ani.

După cutremur au fost înregistrate circa 280 de replici, unele cu magnitudinea de moment 6,2 și al căror hipocentru a fost localizat tot în zona L'Aquila.

VEZI ȘI: Cine beneficiază de pe urma cutremurelor din această toamnă 

Peste 300 de oameni și-au pierdut viața.

Şapte oameni de ştiinţă italieni, acuzaţi că au subestimat riscurile seismice înaintea cutremurului produs în provincia L'Aquila, în 2009, au fost condamnaţi la şase ani de închisoare, pentru omor prin imprudenţă.

Verdictul a fost foarte aşteptat în Italia,  miza fiind responsabilitatea savanţilor în prevederea unor catastrofe naturale.

Mărmureanu spune că un cutremur puternic nu se va produce prea curând

Deşi de la începutul anului s-au înregistrat în zona Vrancea peste 80 de cutremure, unele cu o intensitate mai mare de patru pe Richter, profesorul Gheorghe Mărmureanu susţine că un cutremur foarte mare nu este posibil în perioada imediat următoare.

VEZI ȘI: Dezastru în caz de cutremur în România. Ce spune Mărmureanu

"Un cutremur de mare adâncime nu are această vârstă de 37 de ani. Este vorba de 64 de ani, 102 ani sau cine ştie, 200 de ani. Este o variantă a unui cutremur foarte puternic către sfârşitul secolului, dar poate să fie şi la 64 de ani. Asta înseamnă 2040 – 2060", a declarat profesorul Gheorghe Mărmureanu, potrivit adevarul.ro.

Profesorul Mărmureanu spune că ţara noastră este pregătită să facă faţă unui cutremur de mare intensitate, pentru că în ultimii ani Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au fost dotate foarte bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel