EXCLUSIV  Ministrul Tudorel Toader a refuzat să se întâlnească cu președintele foștilor deținuți politic

tudorel toader
tudorel toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a refuzat să se întâlnească cu președintele Asociației Foștilor Deținuți Politic, Octav Bjoza, pentru a discuta mai multe probleme urgente și de interes național, printre care și despre deciziile fostelor Tribunale ale poporului, care au condamnat la moarte multe elite românești din perioada interbelică, susține jurnalista Oana Stănciulescu.

“Sunt indignată să aflu de la domnul Bjoza că a solicitat în două rânduri să se întâlnească cu ministrul Justiției, dar a fost refuzat. I s-a transmis de către secretară și de șefa de cabinet că nu are timp pentru o întâlnire cu președintele AFDPR, care este și secretar de stat în guvernul României, fiind coordonatorul Departamentului care se ocupa de deținuții politic.

Domnului Bjoza i s-a mai transmis să se apuce să scrie și să trimită recipisa la minister. Este inadmisibil ca un fost deținut care și-a sacrificat tinerețea în temnițele și lagărele comuniste să fie tratat în acest fel. Nu cred că așa ceva s-ar putea întâmpla într-o altă țară. Am văzut, de pildă, respectul acordat veteranilor de război de către președintele francez care nu-și începe mandatul înainte să se întâlnească cu eroii Franței. În România, eroii sunt bătaia de joc a autorităților de 27 de ani. O rușine!”, a declarat Oana Stănciulescu pentru DC News.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel