O comună din România are 28 de biserici. Cui îi este dedicată una dintre ele

O comună din România ar putea intra în Cartea Recordurilor. Are nu mai puțin de 28 de biserici.

Comuna Valea Plopului din județul Prahova are 28 de biserici construite. Locuitorii comunei nu au canalizare, nu au cămin cultural, nu au apă, dar sunt mulțumiți de faptul că preotul a ridicat 28 de biserici.

Potrivit interviurilor din emisiunea Vax Populi, oamenii cred că numărul mare de biserici îi ferește de rău.

Nu doar numărul mare de biserici este surprinzător, ci şi modul în care au fost construite.

"Am construit pentru copii, o biserică la studenţi, am construit o biserică la un azil, în satul meu natal, unde a fost nevoie", a declarat Nicolae Tănase, preot Valea Plopului.

Părintele a vrut ca fiecare dintre lăcaşuri să fie un simbol, o învăţătură. Astfel, una dintre cele 26 de biserici construite în ultimii 15 ani este dedicată copiilor avortaţi după revoluţie şi până în prezent.

Dacă la început sătenii s-au mirat de bisericile care se înălţau una după alta, acum s-au obişnuit şi se mândresc cu ele.

Numărul mare de biserici face ca în Valea Plopului să fie mai tot timpul sărbătoare, pentru că oamenii prăznuiesc hramul lăcaşurilor de cult.

Reprezentanţii Patriarhiei Române spun că nu este niciun păcat ca preotul Tănase să slujească în toate cele 26 de biserici.

Nicolae Tănase a construit în Valea Plopului şi o tabără pentru copii orfani, unde trăiesc peste 200 de copii abandonaţi din toată ţara. În tabără vin să nască şi tinerele izgonite de acasă. Şi tot aici şi-au găsit adăpost şi femei care au fost victimele traficului cu persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel