Lukașenko: Nu exclud părăsirea Uniunii Vamale. Belarus nu e parte din lumea rusească

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, nu exclude ipoteza ca țara sa să părăsească Uniunea Vamală și subliniază că Belarus nu face parte din "lumea rusească", ci este un stat independent și suveran.

"Sunt câțiva deștepți care susțin că Belarus este parte din lumea rusească. Uitați! Belarus este independentă și suverană" a spus Liderul de la Minsk, potrivit timpul.md.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută în capitala țării. "Îi vom face pe fiecare să respecte independența țării", a spus acesta.


Lukașenko a menționat că Belarus nu va ceda din teritoriile sale. "Aceasta este sarcina mea și oricât de grea ar fi, o voi duce până la capăt. Îmi voi îndeplini misiunea. Indiferent cât mă va costa", a conchis președintele.

Lukașenko, considerat unul dintre cei mai devotați aliați ai lui Putin, este nemulțumit că Rusia a restricționat comerțul cu Belarus, din cauza re-exportului mărfurilor europene, supuse de Moscova unui embargou.

"Ultimul dictator al Europei" rupe tăcerea. Ce spune despre Putin și Ucraina

Potrivit Reuters, citat de deschide.md,  liderul de la Minsk a declarat că din punctul său de vedere, în cadrul Uniunii Vamale, nu trebuie să existe neînțelegeri de acest fel. „Dacă acordurile nu vor fi respectate, atunci Belarusul nu exclude părăsirea UEE (Uniunea Economică Euroasiatică)", a remarcat Lukașenko.

Anterior, Lukașenko declara că dependența de piața din Rusia face economia Belarusului vulnerabilă. Pentru a schimba situația, la începutul anului curent, Lukașenko a cerut de guvernul belarus să întreprindă toate măsurile necesare pentru a diversifica piețele de desfacere, pentru produsele din Belarus. China, India, Iran, țările arabe și SUA, sunt țările la care s-a referit liderul din Misk.

„Nimeni nu trebuie să-și facă griji, nici aici, nici în Rusia, cu privire la faptul că Belarusul insistent va încerca normalizarea relațiilor cu Uniunea Europeană și SUA", a remarcat președintele Belarusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel