IRINA SOCOL, trei ani și șase luni de ÎNCHISOARE cu EXECUTARE

Președinta SIVECO România, Irina Socol, a fost condamnată joi la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București susțin că reprezentanții companiei SIVECO România au creat un circuit infracțional din 50 de societăți comerciale, prin care, între 2009 și 2013, au evidențial tranzacții fictive de 10 milioane de euro. Bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

"De la Eurovip, Siveco România a achiziționat, în cursul anului 2009, servicii în valoare de 2.500.718 lei, plus TVA, în cuantum de 475.137 lei. Societatea Eurovip a avut ca asociat și administrator pe Valentina Mihai Gogu, persoană de etnie romă, în vârstă de 49 ani, care locuiește în satul Sintești, Ilfov și care nu știe să scrie și să citească. Toți banii care au fost încasați de Eurovip de la Siveco România au fost retrași în numerar pe baza unor borderouri de achiziție fier vechi de la persoane fizice. Practic, societatea Eurovip achiziționa fier vechi, dar vindea programe informatice", se arată în documentele de la dosar.

Irina Socol a fondat la începutul anilor '90 compania Siveco România, cel mai mare producător local de soft, cu afaceri totale de 65 de milioane de euro în anul 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel