Google. Palatul Parlamentului poate fi văzut din întreaga lume

Google a anunțat lansarea unor  colecții românesti pe platforma Google Cultural Institute. 

Clădirea Palatului Parlamentului din Capitală poate fi vizitată, din această săptămână, prin intermediul imaginilor Street View de orice persoană de pe glob conectată la Internet.

Alături de "Casa Poporului, pe Google Cultural Institute au fost adăugate noi colecții de la Muzeul Național Brukenthal, Camera Arhitecților din România, Fundația ADEPT Transilvania și Asociația Wassertalbahn (Mocănița de pe Valea Vaserului).

Palatul Parlamentului este una dintre cele mai impresionante clădiri de pe glob. Mai multe spații din interiorul acestuia sunt disponibile acum pe Google Cultural Institute, într-un tur virtual. Pot fi astfel vizitate unele dintre cele mai frumoase săli, „Nicolae Iorga", "Unirii", "Take Ionescu" sau "Al. I. Cuza". Totodată, utilizatorii pot vizita Muzeul Parlamentului și pot admira o serie de obiecte de artă din colecția Palatului Parlamentului, publicate în expoziția de pe Google Cultural Institute.

Au fost digitalizate 150 de opere semnate de artiști precum Nicolae Grigorescu ("Țărancă cu doniță și copil"), Octav Băncilă ("Băiatul cu ghitară") sau Corneliu Baba ("Un arlechin").

Muzeul Național Brukenthal aduce 29 noi obiecte de artă în colecția sa virtuală de pe Google Cultural Institute, digitalizate cu tehnologia Art Camera de la Google, care realizează imagini de rezoluție foarte înaltă. Sunt disponibile lucrări ale unor artiști precum Nicolae Grigorescu (Strada din Vitre), Mișu Popp (Fata în albastru) sau Hans von Aachen Artist (Răpirea Persefonei).

[citeste si]

Asociaţia Wassertalbahn lansează trei noi expoziții virtuale dedicate Mocăniței de pe Valea Vaserului, precum și o aplicație mobilă, care oferă informații despre istoricul zonei, construirea căii ferate și fiecare locomotivă în parte. Fundația ADEPT este un nou partener din România al Google Cultural Institute și aduce 3 expoziții dedicate tradițiilor culturale și meșteșugărești din Transilvania, de la ceramică și biserici fortificate până la gastronomie și viața rurală.

Ordinul Arhitecților din România lansează o nouă colecție care prezintă ediția 2015 a festivalului Street Delivery din București, un eveniment care se desfășoară anual pe strada Arthur Verona și care își propune să readucă spațiul urban comunității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel