Șeful pompierilor din Sibiu s-a declarat rom pentru a-și înscrie fata la "Brukenthal"

Trucul șefului pompierilor din Sibiu în vederea înscrierii fiicei la cel mai bun colegiu din județ face valuri. Colonelul Cosmin Balcu, a reușit să-și înscrie fiica la Colegiul Brukenthal pe locurile rezervate romilor, scrie mesageruldesibiu.ro.

Colonelul Cosmin Baciu a avut nevoie de o adeverință care să ateste apartenența la etnia romă,  adeverință  care a obținut-o  de la Partidul Alianța Democrată a Romilor. Cu ajutorul acestui act, fiica lui Balcu a fost admisă în clasa a IX-a la Colegiul Brukenthal în sesiunea de admitere 2015.

Este cunoscut faptul că la acest liceu de tradiție, cu predare în limba germană, se intra foarte greu, ultima medie de anul acesta fiind 9,30. Cum la testul de evaluare națională fiica șefului ISU nu a obținut decât media 8,73, șansele de a ajunge elev la Brukenthal erau nule.

La admitere s-au înscris doi elevi: fiica colonelului Balcu și fiica lui Goguleț Mihuțescu, acesta din urmă aparținând unei cunoscute familii de romi din Sibiu. Media lui Balcu fiind mai mare, a fost declarată admisă. Conducerea Inspectoratului Școlar ridică din umeri în acest caz.

Cel care a semnat adeverința lui Balcu este Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor.

Cosmin Balcu  a declarat că nici el și nici soția sa nu sunt de etnie romă, dar a ținut să lămurească situația. „Este legal. Socrul meu este în Partida Romilor sau simpatizant. Nu e rom și nici țigan. E simpatizant. Dl. Cioabă a dat hârtie pentru socrul meu și, pe lege, au fost două locuri cu doi înscriși. Fata mea a participat în mod normal la examen, cu note bune, însă am zis: ca rezervă, dacă este varianta asta și nu intri normal, OK, dacă ai media, intri acolo. Perfect legal", a declarat  colonelul pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel