Dosarul ICA: Șefa Asociației Magistraților, atac la Kovesi

Președintele Asociației Magistraților din România (AMR), judecătoarea Gabriela Baltag, l-a criticat pe procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, pentru declarațiile acesteia despre dosarul ICA, în care este cercetat Dan Voiculescu.

"Am văzut interviul și răspunsurile, sunt mâhnită că astfel de ipoteze pot fi formulate", a declarat Baltag, miercuri seară, în emisiunea "Subiectiv", de la Antena 3, moderată de jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

Șefa AMR a atras atenția că "activitatea judecătorului nu poate fi supusă presiunii".

"Nu se poate sugera că se poate da o soluție sau alta", a punctat Gabriela Baltag.

"Eu nu găsesc nicio scuză pentru nimeni, nimeni nu are nevoie să discute despre un dosar aflat pe rol", a mai declarat președintele AMR.

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, a declarat, marți, într-un interviu pentru TVR 1, că judecătorii ar trebui să dea o sentință, indiferent de natura ei, în dosarul ICA, înainte ca faptele să se prescrie în luna decembrie a acestui an.

"În cursul lunii decembrie, faptele din dosarul ICA se vor prescrie. Un dosar care a fost pe rolul instanţelor de judecată mai mult de 6 ani este important să se soluţioneze printr-o hotărâre, indiferent cum. Să nu aşteptăm prescripţia, pentru că atunci intervine suspiciunea", a spus Kovesi, care a reiterat aceste declarații o zi mai târziu, la B1 Tv.

Dosarul ICA: Kovesi vrea sentință înainte de prescripție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel