Alertă: Ţânţarul-tigru, purtător a 20 de boli grave, a ajuns în România

Ţânţarul-tigru, care poate transmite 20 de boli grave, a ajuns şi pe teritoriul României. Biologii avertizează că țara noastră s-ar putea confrunta cu o invazie a acestor țânțări dacă perioada temperaturilor caniculare va continua.

Câteva exemplare ale țânțarului-tigru au ajuns pe teritoriul României. Țara noastră s-ar putea confrunta cu o mare problemă din punct de vedere al sănătăţii, dacă perioada de caniculă va continua și va urma o invazie a acestor insecte.

Aceşti ţânţari - tiger -  vin din ţările tropicale şi sunt purtători de boli extrem de grave, potrivit romaniatv.net. Nu mai puţin de 20 de boli tropicale poate purta un ţânţar, şapte dintre ele fiind viruşi care provoacă maladii periculoase.

Specialiştii spun că un astfel de ţânţar poate transmite meningita de tip west nile, dar şi virusul denga. Acest virus poate provoca omului febră foarte mare şi poate duce chiar la deces dacă nu este tratată.

Sunt insecte ce preferă zonele umede şi foarte calde. Au devenit un inamic public nr. 1 în zonele tropicale din cauza preferinţei pentru sângele uman. Spre deosebire de ţânţarii cu care ne-am obişnuit până acum, cei specia Asian Tiger se hrănesc şi în timpul zilei, nu doar seara şi în zori, indiferent de umiditate, căldură şi umbră.

Măsoară între 2 şi 10 mm, puţin mai mare în cazul în care nu au depus larvele, are dungi alb-negre pe picioare, iar corp mic este colorat în alb cu negru

Cu toate acestea, în ţara noastră există în comerţ produse care pot proteja corpul uman de înţepătura şi transmiterea unor boli de la un astfel de ţânţar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel