ACCIDENT AUTOBUZ BULGARIA. MAI: 4 răniți vor fi aduși cu o treia aeronavă

Ministerul Afacerilor Interne informează că o a treia aeronavă se va deplasa, duminică, în Bulgaria pentru a aduce alte patru persoane rănite după ce un autocar cu turiști români a căzut în această dimineață într-o râpă, în apropiere de Veliko Târnovo.

"Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus ca o a treia aeronavă, de tip MI 17, a Inspectoratului General de Aviație al MAI să se deplaseze în Bulgaria pentru a aduce în țară alte 4 persoane rănite în acidentul din Bulgaria.

În această dimineață, alte două elicoptere de tip SMURD s-au deplasat în Bulgaria la ordinul viceprim-ministrului, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, acestea urmând să aducă în România persoanele cele mai grav rănite.

La bordul elicopterelor sunt echipe medicale specializate în intervenții medicale de urgență, formate din medici și asistenți SMURD, care vor face o primă evaluare medicală a răniților și vor acorda îngrijirile necesare pe timpul zborului", informează un comunicat al MAI, postat pe site-ul instituției.

Sursa citată precizează că "Din dispoziția vicepremierului Gabriel Oprea întreaga operațiune de intervenție medicală este coordonată de către Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI.

La spitalul din Veliko Târnovo a ajuns consulul României în Bulgaria și atașatul de afaceri interne al MAI, care vor acorda asistență consulară cetățenilor români, victime ale accidentului.

Poliția Română a efectuat primele verificări în țară privind firma transportatoare, șoferii și autocarul implicat în accident, nefiind evidențiate probleme din punct de vedere al avizelor și atestatelor prevăzute de legislația română în materie', conchide documentul citat. 

Primul rănit în accident a ajuns deja la București, urmând a fi internat la Spitalul Floreasca.

Potrivit dr. Raed Afarat, secretar de stat în MAI, șase persoane rănite grav în accident vor fi aduse cu cele trei aeronave în București, restul urmând a fi transportate ulterior cu un autocar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel