Ziua Națională: Ce programe puteți urmări la TV de 1 Decembrie

De Ziua Națională, televiziunie s-au adaptat cu programe speciale de sărbătoare, dar și cu filme pentru a marca sărbătoarea românilor. Primăria Capitalei a anunțat că sămbătă și duminică, între orele 12,00-18,00, Arcul de Triumf este deschis vizitatorilor.

 De 1 Decembrie 2012, Antena 1 sărbătoreşte încă de dimineaţă Ziua Naţională a României. De la ora 09.00, "'Neatza cu Răzvan şi Dani" îi aşteaptă pe telespectatori cu voie bună, umor şi invitaţi de senzaţie.

 Şi Simona Gherghe a pregătit pentru cei de acasă o ediţie specială "Acces Direct", difuzată în două părţi, de la ora 15.30 la 16.00 şi mai târziu, de la ora 17.00 la 19.00.

 Tot de 1 Decembrie, de la ora 20.30, "Te cunosc de undeva!" se pregăteşte să-şi desemneze marele câştigător.

Pro TV difuzează sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 13.30, în ziua în care televiziunea sărbătoreşte 17 ani de existenţă, "Pro TV e al tău!", un maraton de show-uri.

 Prezentată de Smiley şi Pavel Bartoş, emisiunea va aduce laolaltă talente din cele mai tari show-uri de la Pro TV: "MasterChef", "Dansez pentru tine", "Românii au talent" şi "Vocea României". Se va cânta, se va dansa, se vor face numere de magie şi acrobaţii, toate pentru a sărbători, cu bucurie, curaj şi speranţă mândria de a fi român.

 Vedetele Olivia Steer, Dana Rogoz, Amalia Enache, Iulia Vântur, Laura Cosoi, Răzvan Fodor, Octavian Strunilă sunt doar o parte dintre cei 16 care vor găti pentru a fi judecaţi de temuţii juraţi de la "MasterChef" Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu.

 Tot pe 1 Decembrie,  într-o ediţie specială "Happy Hour", difuzată la Pro TV de la ora 17.30, veţi putea urmări o ediţie specială "Happy Hour". Sportivii Gabi Szabo, Roxana Cocos şi Elisabeta Lipă, artiştii Andra, Marius Mihalache şi Laura Lavric, designerul Alexandru Ciucu şi românul adoptat recent de ţara noastră Wilmark urcă pe "Arca lui Măruţă" şi pornesc pe drumul spre "visul românesc", scrie gandul.info.

Televiziunea Română va lansa, cu ocazia Zilei Naționale documentarul "Un secol pentru România", al cărui scenariul este semnat de istoricul Adrian Cioroianu.

 Potrivit televiziunii publice, premiera documentarului va avea loc vineri (30 noiembrie), de la ora 17.00, la TVR 2, el putând fi urmărit şi sâmbătă (1 decembrie), de la ora 17.35 la TVR Internaţional, respectiv duminică (2 decembrie), de la ora 23.00 la TVR 1.

De Ziua Naţională a României, telespectatorii TVR 2 pot revedea documentarele care descriu personalitatea a şase dintre cei zece câştigători ai campaniei "Mari români":  Alexandru Ioan Cuza (ora 10.30), Mihai Eminescu (ora 12.55), Constantin Brâncuşi (ora 13.30), Mircea Eliade (ora 18.00) şi Ştefan cel Mare (ora 19.30).

 De la ora 18.35, TVR 2 a pregătit o emisiune-reprospectivă a prezenţelor româneşti la concursul internaţional Eurovision, din anii 1994 - 2012. Dan Bittman, Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminiţa Anghel, Nico, Elena Gheorghe, Ovi, Paula Seling, HOTEL FM şi Mandinga sunt câteva dintre numele celor pe care îi veţi revedea sub genericul "De la Bittman la Mandinga".

 Programul TVR 2 dedicat Zilei Naţionale cuprinde şi o selecţie de producţii româneşti multipremiate. Printre filmele pe care le pot urmări telespectatorii TVR 2 în preajma zilei de 1 Decembrie se numără trei producţii apreciate ale ultimilor patru ani.

 Telespectatorii pasionaţi de producţiile anilor '80-'90 pot revedea trei dintre filmele regizate de Nicolae Corjos, producţii care au făcut istorie în rândul cinefililor. "Liceenii" (1987) şi "Liceenii rock'n roll" (1992), cu Ştefan Bănică Jr., Oana Sârbu, Mihai Constantin şi Tamara Buciuceanu, vor putea fi urmărite sâmbătă, de la ora 1.10 şi, respectiv, de la ora 14.10. Duminică, de la ora 14.10, vor putea fi revăzuţi Tamara Buciuceanu şi Ion Caramitru în "Extemporal la dirigenţie" (1987).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel