Zegrean, despre măreția dreptului: Toate legile lasă loc de interpretare

augustin-zegrean
augustin-zegrean

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean speră că marți va fi ziua cea mare, când judecătorii Curții Constituționale ne vor lămuri cu toate la finalul ședinței, deși admite că toate legile lasă loc de ,,interpretare”, aceasta fiind de altfel ,,măreţia dreptului”.

Judecătorii Curții Constituționale vor lua în calcul cifrele transmise de către Guvern, a precizat, luni seară, Augustin Zegrean la ieșirea din CCR, fără a dori să dea un răspuns ferm dacă românii din străinătate trebuie incluşi în cvorumul de la referendum.

După ce Augustin Zegrean i-a îndemnat pe ziarişti să citească decizia Curţii Constituţionale și i s-a reproșat că aceasta este interpretabilă, președintele CCR a replicat: "Asta este măreţia dreptului, toate legile lasă loc de interpretări".

Un jurnalist prezent în fața sediului CCR a afirmat că cetăţenii români din străinătate au votat la toate alegerile de până acum pe liste suplimentare, şi nu pe liste permanente, moment în care preşedintele Curţii a răspuns: ,,Păi eu ce să fac dacă aşa au făcut (românii din străinătate n.r.)?” Întrebat fiind în continuare ce înseamnă mai exact acest lucru, Zegrean a precizat ,,Mâine ( marţi n.r.) vă vom lămuri (cei nouă judecători ai CCR n.r.) cu toate, sper”.

Curtea Constituţională a primit, luni, de la Guvern o adresă cu informaţiile de la MAI, care nu sunt listele electorale permanente, pentru că Guvernul nu are aceste liste, Parchetul fiind cel care le deține, a declarat premierul Victor Ponta

Adresa Guvernului transmisă către preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, a fost înregistrată cu numărul 5451.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel