Vrem spitale, nu catedrale. Protest împotriva finanțării cultelor de către stat

Catedrala-Mantuirii-Neamului
Catedrala-Mantuirii-Neamului

Duminică, pe 29 decembrie, Asociația Secular-Umanistă din România invită românii  care se opun finanţării bisericilor din bani publici să se fotografieze în faţa unor instituţii din România, purtând panouri cu mesaje prin care susţin laicitatea statului.

„În urmă cu 150 de ani, pe 17/29 decembrie 1863, Parlamentul României adopta legea de secularizare a averilor mânăstirești, punându-se bazele statului român modern. Astăzi, prioritățile politicienilor sunt cu totul altele. Biserica a primit la ultima şedinţă de Guvern 10 milioane de lei, în plus față de cele 20 de milioane deja alocate pe 11 decembrie”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului „Vrem spitale, nu catedrale! - Zi de acțiune laică”, creat de Asociația Secular-Umanistă din România.

 Pe 18 decembrie BOR a primit în administrare printr-o ordonanță de urgență și Complexul hotelier "Bradul" din Covasna (hotel, restaurant, bază de tratament, teren de sport, parc amenajat, izvor de ape minerale), împreună cu 2,3 hectare de teren. De asemenea, în ultima ședință de Guvern, Ponta a alocat din Fondul de rezervă 2,3 milioane de euro Secretariatului de Stat pentru Culte.

 „Alexandru Ioan Cuza a folosit averile mânăstirești pentru întreținerea școlilor și spitalelor, dar guvernanții actuali ignoră criza din sistemul sanitar pentru a îmbogăți Biserica. Trebuie să le trimitem un mesaj clar: Vrem spitale, nu catedrale! Vrem o Românie laică! Cultele religioase trebuie să se autofinanțeze din contribuțiile voluntare ale credincioșilor!”, continuă mesajul postat pe rețeaua de socializare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel