Vrei mai mulți bani? Iată obiceiurile a sute de milionari - cum și-au strâns averea

Sursă foto: Pexels (Dom J)
Sursă foto: Pexels (Dom J)

Obiceiurile și perseverența unor oameni i-au făcut să ajungă între milionarii lumii.

În 2004, o jurnalistă și-a propus să realizeze un studiu de cinci ani asupra celor mai bogați oameni, pentru a explora modul în care milionarii lumii se gândesc la banii lor. Fiecare dintre cei 225 de milionari pe care i-a intervievat se încadrează în una dintre cele patru categorii:

Economisitori-Investitori: Indiferent care este obiectul muncii lor zilnice, economisirea și investițiile fac parte din rutina lor zilnică. Ei se gândesc constant la modalități inteligente de a-și crește averea;
Performerii unei companii: performerii lucrează pentru o companie mare și își dedică tot timpul și energia pentru a urca pe scara corporativă până când obțin o poziție de conducere, senior - cu un salariu extrem de mare;
Virtuoșii: sunt printre cei mai buni în ceea ce fac și sunt plătiți cu o sumă mare pentru cunoștințele și expertiza lor. Educația formală, cum ar fi diplomele avansate (de exemplu, în drept sau medicină), este de obicei o cerință;
Visătorii: Persoanele din acest grup sunt cu toții în căutarea unui vis, cum ar fi să-și înceapă propria afacere, să devină un actor de succes, muzician sau autor de best-seller. Visătorii iubesc ceea ce fac pentru a trăi, iar pasiunea lor se manifestă în conturile lor bancare;

Varianta economisitor-investitor necesită cel mai mic risc, cel puțin în comparație cu urmărirea unui vis antreprenorial sau a unei pasiuni artistice, scrie CNBC. Dar 88% dintre milionarii intervievați au spus că economisirea în special a fost esențială pentru succesul lor financiar pe termen lung.

Un profil mediu al milionarului din studiu a avut nevoie de 12 până la 32 de ani pentru a acumula o valoare netă cuprinsă între 3 la 7 milioane de dolari.

Obiceiurile care i-au făcut milionari

1. Au automatizat și au economisit 20% din salariul net.
Fiecare economisitor-investitor din studiu a economisit în mod constant 20% sau mai mult din salariul lor net, la fiecare salariu. Mulți au realizat acest lucru prin automatizarea retragerii unui procent fix din salariul lor net. De obicei, 10% au intrat în conturi de pensii sponsorizate de angajator, iar celelalte 10% au fost direcționate automat într-un cont de economii separat.

2. Au investit în mod regulat o parte din economiile lor.
Deoarece economisitorii-investitorii și-au investit în mod constant economiile, banii lor s-au înmulțit în timp. Când au început, dobânda nu a fost foarte semnificativă. Dar după 10 ani, au început să acumuleze bogății semnificative. Spre ultimii ani ai vieții lor profesionale, averea acetora a crescut la o medie de 3,3 milioane de dolari.

3. Erau extrem de frugali.
Unul dintre numitorii comuni pentru investitorii economisitori, performerii marilor companii și virtuoșii din studiu a fost frugalitatea. De la sine, a fi cumpătat nu te va face bogat. Este doar o piesă a puzzle-ului și există multe piese. Dar obiceiul vă va permite să economisiți o sumă mai mare de bani. Și cu cât ai mai multe economii, cu atât poți investi mai mulți bani. Citește continuarea articolului pe Radio DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel