Vladimir Putin, vizat într-un atac cu drone deasupra Kremlinului? Reacția Kievului: ”Rusia, fără îndoială, se teme”

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Moscova susține că Ucraina a trimis două drone spre Kremlin noaptea trecută, în ceea ce se presupune că a fost o încercare de a-l ucide pe președintele Vladimir Putin.

Președintele rus nu se afla în clădire în acel moment, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov care a mai adăugat că atacul a fost dejucat. ”Nimeni nu a fost rănit în urma căderii și împrăștierii fragmentelor”.

Serviciul de presă de la Kremlin a numit atacul cu drone o ”încercare la viața președintelui” și un ”act terorist”.

Reacția Ucrainei

Ucraina spune că nu are cunoștință despre o tentativă de lovitură cu drone asupra Kremlinului, adăugând că nu își folosește mijloacele pentru a ataca alte țări.

”Nu avem informații despre așa-numitele atacuri nocturne asupra Kremlinului”, a declarat miercuri pentru CNN purtătorul de cuvânt al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Serhiy Nykyforov, întrebat despre afirmația Moscovei că ar fi dejucat un atac cu drone comandat de Kiev în capitala Rusiei.

”Este un truc de așteptat de la adversarii noștri”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Zelenski.

Consilierul prezidențial ucrainean, Mykhailo Podolyak, a negat, de asemenea, că Kievul ar fi avut vreo implicare și a spus că nu are sens ca Ucraina să fi efectuat presupusa grevă.

"În primul rând, nu rezolvă absolut niciun obiectiv militar. Și este foarte inutil în contextul pregătirii pentru acțiunile noastre ofensive. Și cu siguranță nu schimbă nimic pe câmpul de luptă", a spus el. "Acest lucru ar permite Rusiei să justifice lovituri în masă asupra orașelor, civililor și infrastructurii ucrainene. De ce am avea nevoie de asta? Care este logica? Cred că este absolut evident că ”anunțul unui atac asupra Kremlinului” și detenția simultană a așa-zișilor sabotori ucraineni în Crimeea sub o altă acuzație indică clar că Rusia pregătește o provocare teroristă la scară largă în zilele următoare”, a spus el, fără a oferi nicio dovadă pentru declarația sa. 

”Rusia, fără îndoială, se teme ca Ucraina să înceapă o ofensivă în prima linie și încearcă să preia inițiativa, să distragă atenția și să creeze distrageri de natură catastrofală”, a spus el.

”Deci, declarațiile Rusiei cu privire la astfel de operațiuni în scenă trebuie luate ca o încercare de a crea pretext pentru un atac terorist la scară largă în Ucraina”.

Citește și: Ucraina ar fi încercat să-l asasineze pe Putin cu o dronă kamikaze, arată un raport al publicației germane Bild

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel