Vizită istorică a familiei regale a României la Chișinău

carol al II-lea si mihai I basarabia
carol al II-lea si mihai I basarabia
În iarna anului 1940, regele de atunci al României, Carol al II-lea, însoţit de fiul sau (viitorul rege) Mihai, făcea ultima vizită în acea parte a României, la Chişinău, de dinainte de pierderea Basarabiei. După 73 de ani, Principesa Margareta şi Principele Radu vizitează Basarabia.

În perioada 7-10 octombrie 2013, după 73 de ani de înstrăinare, familia regală a României, reprezentată de Principesa Margareta şi Principele Radu, revin în Republica Moldova, pentru o vizită oficială al cărei program este public.

"E prima oară când sunt aici, dar sunt foarte mişcată, sunt foarte bucuroasă de a fi aici. Vreau numai să vă spun că mă simt atât de mult acasă, atât de bine şi vă mulţumesc pentru primirea mea, din suflet", a declarat moştenitoarea tronului României.

"Şi eu aş vrea să vă mulţumesc pentru primire şi să vă spun că, din păcate, Majestatea sa nu a mai putut veni aici din 1941, aşa că moştenitoarea Coroanei îl reprezintă cu cinste în această seară şi face peste ani un arc de cerc pe care poate peste ani o să-l înţelegem în toată importanţa lui. Aşa că vă spun bun găsit!", a adăugat princepele Radu.

Iată momentul sosirii la Chișinău:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel