Vilă impunătoare, descoperită în timpul lucrărilor la metroul din Roma

 O luxoasă vilă romană datând din timpul împăratului Hadrian a fost descoperită în timpul lucrărilor la noua linie de metrou din Roma, au anunţat vineri arheologii, citaţi de DPA. 

Ruinele "casei comandantului", aşa cum a fost denumită această vilă romană din secolul al II-lea, au fost descoperite în timpul lucrărilor la staţia Amba Aradam-Ipponio de pe linia C, unde în urmă cu doi ani arheologii au scos la lumină ruinele unor barăci ale armatei, datând de acum 1.800 de ani. 

"Credem că (în această casă) locuia şi se relaxa după muncă comandantul barăcilor", a indicat reporterilor directorul Autorităţii responsabile pentru monumentele din Roma, Francesco Prosperetti, de pe locul unde a fost odată această vilă, aflată în prezent la 12 metri sub nivelul străzii. 

Construită pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, vila, cu 14 camere şi baie cu încălzire prin pardoseală, era împodobită cu ample mozaicuri şi picturi. 

Se vor continua lucrările 

Întreaga structură urmează să fie însă dezasamblată pentru a permite continuarea lucrărilor la tunelurile subterane. Odată ce acestea vor fi terminate, descoperirile arheologice se vor întoarce în locul în care au fost găsite, pentru a crea "ceea ce cu siguranţă va fi cea mai frumoasă staţie de metrou din lume", după cum a indicat Prosperetti. 

Descoperirile arheologice - comune în Roma - sunt considerate responsabile pentru întârzierile survenite în timpul lucrărilor la linia de metrou C. În plus, construcţia acestei linii - cel mai scump proiect de acest fel din lume - a fost afectată de problemele de finanţare şi de disputele dintre contractori şi primăria oraşului. 

Lucrările la această linie cu 30 de staţii au fost începute în 2007, la un cost proiectat de 3 miliarde de euro, însă de atunci bugetul a crescut la 4,5 miliarde de euro pentru 21 de staţii operaţionale şi alte trei care se vor deschide în următorii patru ani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel