Vezi unde pot vota turiștii de la Rânca și cei care tranzitează Transalpina

Turiştii, aflați pe perioada acestui week-end în zona montană Rânca, precum și cei care tranzitează Transalpina, se pot prezenta la urne pentru a vota pro sau contra demiterii președintelui Traian Băsescu la o secţie special amenajată în sediul Administraţiei Drumurilor Naţionale,  în premieră la Rânca.

Subprefectul de Gorj Sorin Arjoca a declarat, vineri pentru Mediafax, că în sediul Administraţiei Drumurilor Naţionale a fost amenajată pentru prima dată o secție specială de vot, cea de la Rânca fiind una dintre cele patru în plus înființate în județul Gorj, comparativ cu numărul secțiilor de votare de la alegerile locale, organizate în data de 10 iunie.

La această nou înființată secție de votare, se pot prezenta pentru a-și exprima votul în 29 iulie, inclusiv turiștii care tranzitează cea mai înaltă șosea din România, respectiv Transalpina, vizitată de mii de persoane în fiecare sfârșit de săptămână.

Pentru referendumul din 29 iulie, autoritățile gorjene au amenajat 321 de secţii de votare, inclusiv cele noi înființate în localitățile  Săuleşti, Slivileşti şi Căpreni, la care se adaugă și cea de la Rânca, unde sunt așteptați în afară de turiști, cei 305.378 de persoane înscrise pe listele electorale permanente din județ.

Din numărul total de alegători din Gorj, 262.862 de persoane au cărţi de identitate, restul votanţilor având acte de identitate mai vechi.

Amenajarea unei secții de votare la Rânca a fost propusă de către autorităţile locale din Novaci şi Baia de Fier, datorită numărului foarte mare de turiști înregistrați în ultimele week-end-uri în zona montană Rânca şi pe Transalpina, care au ales muntele pentru a face față temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Autoritățile județene se așteaptă ca peste 1.000 de turiști din toată țara să se prezinte la urne la Rânca, duminică, 29 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel