Uniunea Europeană A INTERZIS culorile în tatuaje. Sunt şi câteva excepţii

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Din 4 ianuarie, la nivelul Uniunii Europene a fost interzisă folosirea pigmenţilor de culoare în tatuaje. Există şi câteva excepţii, cel puţin până în 2023. 

Astfel, nu vor mai putea fi folosite în tatuaje nuanţe de maro, galben, roşu şi portocaliu, deoarece ar conţine isopropanol, un ingredient interzis în Uniunea Europeană. 

"Vom reveni la tatuajele de altădată, doar cu alb şi negru. Este o mare problemă pentru o industrie care doar în Italia produce mai mult de jumătate de miliard de euro", a declarat Eugenio Arneodo, un tatuator din Moncalieri, reprezentant al Asociaţiei Tatuatorilor din Italia, singura organizaţia italiană acreditată la Bruxelles. 

Artiştii tatuatori sunt furioşi şi au recurs la proteste, scrie Corriere Della Sera. Cu toate astea, sursa citată scrie că paradoxul este legat de faptul că producătorii de cerneluri pentru tatuaje au avut mai bine de un an la dispoziţie pentru a se pregăti, dar nu au făcut-o. Conform lui Arnendo, ar mai fi şi alte probleme, nu doar cele legate de pigmenţi. 

"Produsul trebuie să fie descris în detaliu. Aşa că vom avea o problemă la ceea ce numim ambalaj. Trebuie refăcute culorile respectând parametrii Uniunii Europene, iar asta nu e uşor pentru producători. E o treabă uriaşă, dar nu ar fi trebuit să devină problema asta", a precizat el. 

Două culori, exceptate

"Albastru15" şi "verde7" au fost exceptate pentru moment de la decizie. Conform Uniunii, dacă înlocuitorii pentru roşu, portocaliu şi galben pot fi găsiţi în natură, pentru celelalte două culori nu există. Astfel, producătorii de pigmenţi mai au încă un an la dispoziţie pentru a găsi o soluţie. 

"Nu ştim ce se va întâmpla, nu ştim dacă se va găsi o soluţie. Cu toate astea, rămâne ironia situaţiei. Dacă roşu, galben, portocaliu au fost interzise pentru că sunt nesănătoase, de ce prelungim riscul asupra sănătăţii?", a mai spus Arnendo. 

Soţia lui Elon Musk, tatuaje extraterestre 

Grimes, soția antreprenorului excentric Elon Musk, a dezvăluit pe Instagram tatuajele sale, pe care le numește „cicatrici frumoase lăsate de extraterești”. Cântăreața canadiană a postat o imagine pe contul său de socializare, unde apar diverse linii interconectate pe întreg spatele său. 

„Nu am o fotografie bună pentru că încă mă doare foarte tare și am nevoie de somn, va fi roșu pentru câteva săptămâni”, a comentat aceasta pe marginea pozei sale. Artista are deja o multitudine de tatuaje pe mâini și brațe. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel