Unde vor fi duse animalele sălbatice ale lui Cămătaru

nutu camataru
nutu camataru

Organizația pentru protecția animalelor Vier Pfoten se va implica mâine în operațiunea de preluare a celor 4 lei și 2 urși deținuți de Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, la solicitarea autorităților competențe în acest caz.

În cursul zilei de mâine, 27 februarie 2013, reprezentanții Inspectoratului General al Politiei (IGPR), Autoritatii Sanitar-Veterinare (ANSVSA) și Gărzii Naționale de Mediu (GNM) vor prelua animalele sălbatice confiscate de la Nuțu Cămătaru pentru a fi duse la Zoo Bucov, Ploiești.

La cererea autorităților, specialistii VIER PFOTEN vor asigura logistica și buna desfășurare a operațiunilor de trachilizare și transport în cazul celor 4 lei și 2 urși. Animalele vor fi verificate medical și tranchilizate de către medicii VIER PFOTEN, care le vor supraveghea pe tot parcursul transportului asigurat de organizație.

Vezi și: Leii și urșii lui Nuțu Cămătaru, prea costisitori pentru statul român

Animalele vor fi transferate la Zoo Bucov, Ploiești, unde vor fi adapostite temporar în amplasamentele existente. În prezent, VIER PFOTEN analizează mai multe posibile soluții privind adapostirea permanentă a animalelor: transferul leilor în rezervația LIONSROCK din Africa de Sud, transferul urșilor într-o din rezervațiile de urși ale VIER PFOTEN din Europa sau amenajarea pentru animale a unui amplasament la Zoo Bucov, după cele mai înalte standarde internaționale privind bunăstarea animalelor.

„Animalele au fost bine întreținute, însă nu aveau carnete de sănătate și nici alte documente care să ateste că erau deținute legal și că au fost sub supravegherea unui medic veterinar. Salutăm viteza de reacție a autorităților în acest caz și sperăm ca această rapiditate să se manifeste și în cazul altor animale sălbatice deținute ilegal în captivitate privată”, a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator de proiecte VIER PFOTEN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel