Toader, decizie cu privire la Penitenciarul Poarta Albă

Toader a anunțat, în cadrul unei vizite la Constanța, că există planuri pentru rezolvarea problemei suprapopulării din Penitenciarul Poarta Albă și nu numai.

Toader a anunțat că există, în acest moment, un plan al Ministerului Justiției pentru construirea a noi penitenciare. Mai exact, planul, aflat în stadiul de pre-fezabilitate, constă în construirea a două penitenciare noi care să poată găzdui 1.900 de persoane. În afara celor două noi proiecte, ministrul Toader a dezvăluit că se lucrează la constuirea și extinderea unor pavilioane în cadrul penitenciarelor deja existente, iar pintre cele vizate se află și Poarta Albă, unde s-a constatat că gradul de ocupare de 182 la sută, conform Replicaonline.

Probleme de siguranță a clădirilor de la Poarta Albă

Problemele privitoare la gradul de ocupare de la Penitenciarul Poarta Albă sunt cauzate și de mutarea deținuțillor, după ce au fost evacuate mai multe secții din motive de siguranță."Încă nu ştim câte-s cu bulină roşie, dar la Penitenciarul Poarta Albă au fost evacuate trei secţii mai mititele pentru că nu mai prezintă siguranţă", susțineau reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor la finalul lunii trecute.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel