Evacuări la Poarta Albă. Deținuții, în pericol

Trei secții ale Penitenciarului Poarta Albă vor fi evacuate pentru că sunt în pericol să cadă în cazul unui cutremur. 

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) au anunţat că acele corpuri de clădiri nu mai prezintă siguranță, însă mutarea deținuților se pare că generează probleme privind numărul de locuri de cazare.

„Discret, Administraţia Naţională a Penitenciarelor mai evacuează şi alte corpuri de clădiri în alte penitenciare (n.r. după evacuarea unor clădiri în Penitenciarul Iaşi). Încă nu ştim câte-s cu bulină roşie, dar la Penitenciarul Poarta Albă au fost evacuate trei secţii mai mititele pentru că nu mai prezintă siguranţă. Ceea ce înseamnă că riscăm, la finalul acestui an, să constatăm că am avut o creştere negativă a numărului de locuri de cazare pentru deţinuţi”, susțin reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Proiect de construire a unui nou corp

Există însă șanse ca în viitorul apropiat să se rezolve problema locurilor de cazare a deținuțior. Unitatea de detenţie are aprobat deja un proiect de construire a unui nou corp de detenţie, de 300 de locuri, care va fi finanţat din fonduri europene, conform replicaonline.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel