Trofeul Calității: DNA a cerut majorarea pedepsei lui Adrian Năstase

adrian-nastase2
adrian-nastase2

În dosarul "Trofeul Calității", procurorii DNA au cerut,  miercuri, majorarea pedepsei de doi ani de închisoare cu executare primită de Adrian Năstase în prima instanţă, arătând că doar astfel poate fi atins scopul pedepsei.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a reluat, miercuri, dezbaterile în dosarul "Trofeul calităţii". Instanţa a respins mai multe solicitări ale avocaţilor lui Adrian Năstase, iar ulterior a anunţat că dosarul se află în stare de judecată, dând cuvântul procurorului DNA pentru susţinerea recursului.

 Reprezentantul DNA a arătat că instanţa de fond a aplicat o pedeapsă prea mică în cazul lui Adrian Năstase în raport de gradul de pericol al faptelor de care este acuzat în acest dosar şi că cei trei judecători de la fond nu au ţinut cont de calitatea acţiunilor comise de acesta.

 Procurorul a susţinut că actuala pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare stabilită în cazul lui Adrian Năstase "nu este îndestulătoare pentru îndreptarea inculpatului".

 Totodată, procurorul a arătat că instanţa de fond a achitat-o în mod greşit pe Irina Paula Jianu pentru spălare de bani, cerând astfel condamnarea acesteia şi pentru această faptă.

 Procurorul a mai cerut ca lui Adrian Năstase, Irinei Paula Jianu şi lui Bogdan Popovici să le fie interzise mai multe drepturi civile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel