Transplant ficat. Pățanie haioasă cu un cuplu de donatori: „Doar aici, în spital, am mai luat Durex“

Transplant ficat. Medicul Mihail Pautov, specialist în Chirurgie Generală, redă, pe blogul și Facebook-ul său, o povestire simpatică cu un cuplu de donatori în momentul externării.

Soțul i-a donat soției, care suferea de ciroză hepatică în stadiu terminal, jumătate din ficatul său. Gestul trezește admirație. „Iubesc cuplurile de donatori. Și, într-un fel, îi invidiez. Am impresia că prin gestul lor extraordinar de donare efectiv ne pun în umbră toată activitatea, de parca am fi mecanicii care îi schimbă roțile pe traseul de F1 lui Schumacher", notează Mihail Pautov.

Înainte de externarea din spital, medicul le explică, din nou, ce au voie să mănânce și ce nu au voie să bea, când să vină la controale și cum să ia medicamentele și cum să-l sune „la orice oră, indiferent de zi sau noapte, dacă apar febra, greața, starea generală deteriorată".

Apoi, după ce amândoi îi zâmbesc, soțul îl întreabă „nonșalant" dacă mai ia Durex. Medicul îi spune că îl poate folosi ca și până acum. Răspunsul soțului îl contrariază pe Pautov: „– Păi, până acum nu am mai luat, doar aici, în spital, am mai luat Durex". Și decide să afle mai multe.

Discuția ce a urmat:

Citeste mai departe pe DCMEDICAL 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel