Urmărește emisiunea live


Transalpina, şoseaua cea mai spectaculoasă din România este aproape gata - GALERIE FOTO, VIDEO

Transalpina, şoseaua care face legătura dintre Oltenia şi Ardeal, este aproape gata. Extrem de spectaculoasă, Transalpina poate concura cu oricare din traseele montane din lume, la noi detronând Transfăgărăşanul, după opinia celor care au circulat pe ambele drumuri. Preşedintele Băsescu vrea s-o viziteze.

Zilnic, sute de maşini travesează  Transalpina sau Drumul 67 C. Noua şosea se  află şi la cea mai mare altitudine din ţară, 2145 de metri, în Pasul Urdele, dar reprezintă şi o alternativă pentru evitarea aglomeraţiei de pe Valea Oltului.

Pentru cei care vin dinspre Ardeal, din Sebeş pot urma traseul spre Şugag, pe Valea Sebeşului, denumită  şi Valea Frumoasei şi care a fost descrisă de Sadoveanu atât de pitoresc, pânâ la Lacul Oaşa.  Drumul are o vechime de peste 2000 ani. A fost construit de romani atunci când au invadat Dacia. A redevenit circulabil în 1930, când a fost pietruit în timpul domniei lui Carol al II-lea. De la Oaşa, şoseaua serpuieşte până la Obârşia Lotrului. De aici începe practic aventura pe Transaplina, într-un peisaj mirific, până la staţiunea Rânca, după care se coboară la Novaci, în Gorj.

Totodată, pentru cei aflaţi pe Valea Oltului şi care vor să schimbe monotonia drumului, din dreptul localităţii Brezoi vă abateţi spre staţiunea Voineasa, urcând pe Valea Lotrului, spre barajul de la Vidra, până la Obârşia Lotrului, după care se urmează traseul descris anterior.

Un sfat. Transalpina nu este pentru începători sau pentru cei slabi de înger, mai ales că şoseaua nu are încă parapeţi pe margine. Construcţia drumului a stârnit însă controverse din cauza preţului ridicat al contractului care se ridică la circa 4 milioane de euro pe kilometru.

Oficial, Transalpina va fi inaugurată în primul trimestru din 2012, şoseaua având acelaşi regim de circulaţie ca şi Transfăgărăşanul, adică este închisă traficului rutier între 1 noiembrie şi 30 iunie.

Traian Băsescu spune că vrea să viziteze Transalpina: "O să merg, că altceva ce să fac?"

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat marţi, cu ocazia unei vizite pe un şantier al autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, că este interesat să viziteze şoseaua Transalpina, care a devenit „vestită“.

Întrebat de presă dacă a vizitat şi Transalpina, Traian Băsescu a spus că n-a fost de curând, deşi a vizitat-o în trecut, dar şi-a exprimat dorinţa să meargă din nou, deoarece „a devenit vestită“. El s-a interesat în rândul jurnaliştilor dacă ei au fost şi dacă „e bine pusă la punct“.

„O să merg, că altceva ce să fac?“, a completat Băsescu, râzând.

Citește și:

Transalpina, şoseaua construită la cea mai mare altitudine din România, mai spectaculoasă decât Transfăgărăşanul – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel