Taxa de primă înmatriculare ar putea fi reintrodusă de la anul

lei
lei

Taxa de primă înmatriculare ar putea fi reintrodusă din luna ianuarie, susține ministrul Mediului, Rovana Plumb.

„De la începutul anului, colectarea taxei de primă înmatriculare nu s-a mai făcut, probabil că la începutul lunii septembrie vom veni cu poziţia oficială a Guvernului României în ceea ce priveşte taxa de primă înmatriculare. Cu siguranţă poziţia mea este de a reduce nivelul taxei de primă înmatriculare", a declarat Rovana Plumb, pentru The Money Chanel, scrie money.ro

Plumb susține  că este nevoie de aceşti bani pentru a finanţa investiţiile de mediu.

„Suspendându-se proiectul de lege nu a existat niciun venit la Fondul pentru Mediu. Veniturile obţinute din colectarea taxei de primă înmatriculare se utilizează pentru proiecte investiţionale verzi şi acest lucru vrem să-l facem.", a mai spus Plumb.

Noua formulă a taxei de primă înmatriculare nu va mai ţine însă cont de vechimea mașinii, ci doar de cât de mult poluează.

„Este prematur ca să vă înaintez un anume cuantum, un anume nivel, deoarece se fac anumite scenarii privind impactul bugetar al acestei taxe şi se corelează efectiv cu veniturile populaţiei şi cu numărul de maşini care intră în ţară într-un an de zile. În niciun caz nu se va mai face niciun fel de discriminare între maşinile noi şi maşinile second hand, ci pur şi simplu se va lua în calcul efectiv tipul de emisii", a mai spus Ministrul Mediului.

În luna ianuarie, Guvernul a suspendat taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007. până la începutul anului viitor, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.

Taxa a fost introdusă în anul 2008 și se calcula în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza capacităţii cilindrice şi emisiilor de dioxid de carbon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel