Sorin Blejnar, încă 22 de zile interdicţie de a părăsi ţara

Fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a primit încă22 de zile interdicție de a părăsi țara, procurorii aducându-i la cunoştinţă, marţi,  că i-a fost prelungită măsura preventivă dispusă în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

[caption id="attachment_220195" align="alignleft" width="310"] Foto: Mediafax[/caption]

 Sorin Blejnar a venit optimist, marți dimineața, la sediul DNA, acesta declarând că  le va cere procurorilor să îi prezinte probele în cazul acuzaţiilor care îi sunt aduse. El a reafirmat că este nevinovat şi că îşi va demonstra nevinovăţia.

 Sorin Blejnar a stat la DNA aproximativ o jumătate de oră, timp în care procurorii i-au adus la cunoştinţă că are interdicţie de a părăsi ţara încă 22 de zile. Măsura poate fi contestată de Blejnar la instanţă.

 În 17 iulie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au adus lui Blejnar la cunoştinţă acuzaţiile şi au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. Interdicţia dispusă de procurori în cazul lui Blejnar a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care în 23 iulie a respins contestaţia fostului şef al ANAF.

Potrivit DNA, fostul şef al ANAF Sorin Blejnar ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, grupul infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel