Simona Halep și Horațiu Mălăele, campanie emoționantă

În România, un copil sub un an moare la fiecare cinci ore din motive ce ar putea fi prevenite, a declarat joi preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, la lansarea unei campanii în cadrul căreia oamenii pot 'dona timp' bebeluşilor născuţi prematur.

La eveniment au fost prezenţi şi susţinătorii campaniei, Simona Halep şi Horaţiu Mălăele. 'O secundă de concentrare pentru mine înseamnă un punct, o înfrângere sau o victorie', a declarat Simona Halep, care este pentru al doilea an implicată în campania ce are ca scop dotarea maternităţilor din România cu echipamente necesare pentru îngrijirea prematurilor.

Rog toți susținătorii mei să îi ajute

'Rog toţi susţinătorii mei să îi ajute', a spus sportiva. La rândul său, Gabriela Alexandrescu a amintit că România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, cu o medie de 8 decese la mia de nou-născuţi. 'În România, unul din zece copii se naşte prematur şi are nevoie de timp', a spus ea. De asemenea, Alexandrescu a amintit că în 2010 a început campania Salvaţi Copiii pentru dotarea maternităţilor. În total, au fost strânşi aproximativ 7,3 milioane de lei cu care au fost cumpărate echipamente pentru 58 de maternităţi din 34 de judeţe. Ea a spus că o treime din aceşti bani a fost strânsă prin intermediul campaniei desfăşurate alături de Dorna. Anul acesta, cei care vor să se implice în campanie pot 'dona timp' pentru copiii născuţi prematur.

Un echipament donat la fiecare trei luni

Campania 'Grijă pentru Copii', desfăşurată de Dorna în parteneriat cu organizaţia Salvaţi Copiii România, intră în cel de-al patrulea an de existenţă. Cu susţinerea Simonei Halep, proiectul le adresează românilor o nouă provocare în 2016, aceea de a dona timp, pentru a oferi o şansă la viaţă copiilor născuţi prematur. Pe site-ul www.dorna.ro, cei care aleg să doneze timp o pot face în două feluri - urmărind clipul de susţinere a campaniei sau creându-şi propriul clip. Dorna va aduna secundele donate din vizionarea clipurilor de susţinere, iar de fiecare dată când se cumulează echivalentul a 3 luni va dona câte un echipament de specialitate dedicat îngrijirii copiilor născuţi prematur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel