Șeful Pentagonului vine în România. Radu Tudor: "Pică foarte bine în contextul evoluțiilor imprevizibile din Ucraina"

agerpres_3796081
agerpres_3796081

Șeful Pentagonului va efectua o vizită în România, luna viitoare, când va fi primit de către Victor Ponta și Traian Băsescu. Chuck Hagel se va întâlni cu omologul său român, Mircea Dușa. Jurnalistul specializat în probleme militare Radu Tudor a precizat că de câte ori vor exista provocări de securitate la granița de est a alianței, care este și granița de est a României, Statele Unite sunt și vor fi alături de noi. 

În luna aprilie, se împlinesc 10 ani de la aderarea României la NATO. Pe agenda discuțiilor se află: situația din Ucraina, consultări cu privire la poziția Rusiei, evoluția cu privire la amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu, utilizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu pentru retragerea trupelor americane din Afganistan, dar și valoarea strategică a României în contextul regional din ce în ce mai complicat.

"Este o vizită consistentă și pică foarte bine în contextul evoluțiilor imprevizibile din Ucraina. Aliații fac în mod normal lucrul acesta. De câte ori vor exista provocări de securitate la granița de est a alianței, care este și granița de est a României, Statele Unite sunt și vor fi alături de noi", a spus jurnalistul militar Radu Tudor, la Antena 3.

Distrugătorul USS Truxtun va ajunge peste două zile la Constanţa pentru a lua parte la exerciţii comune cu forţele române şi bulgare.

"România este unul dintre cei mai importanți membri ai alianței și unul dintre cei mai importanți parteneri NATO din Europa", a precizat jurnalistul. El a adăugat: "Dacă la Marea Neagră, rușii sau altcineva vor să tulbure puțin apele, este mai mult decât firesc, este binevenit și este liniștitor pentru România că SUA planifică, în mod periodic, ca distrugătoare să vină din Marea Mediterană în Marea Neagră și să facă exerciții comune cu România și Bulgaria".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel