Șeful ”doi ș'un sfert”, înaintat în grad de Băsescu, după ce Stroe sugera că-l va sancționa

stroe basescu
stroe basescu

Președintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de avansare în grad a lui Gelu-Marin Oltean, șeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă. În urmă cu doar câteva zile, ministrul de Interne, Radu Stroe, anunța că va lua măsuri în structurile de informații din cadrul MAI, care nu au reacționat corespunzător în cazul comisarului Traian Berbeceanu.

Gelu Oltean este, începând de astăzi, chestor principal în poliție. Avansarea în grad s-a făcut conform procedurilor legale, la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

Înaintarea în grad a lui Oltean vine după ce Radu Stroe se arăta nemulțumit de serviciile de informații din cadrul MAI, care nu i-au trimis rapoarte cu privire la cazul Berbeceanu. Liberalul declara, pentru Antena 3, că DGIPI i-a trimis o singură informare referitoare la situația fostului comisar-șef al BCCO Alba.

Totodată, Stroe anunța schimbări din funcție la aceste structuri. ”Ar fi trebuit, până la momentul când s-au întâmplat lucrurile despre care știți și pe care le-am văzut la televizor, din 2012 și cât a trecut din 2013, să mă informeze cu privire la acest caz. Or, această structură nu m-a informat decât cu o singură notă. Consider că este prea puțin, insuficient. Dacă eu aș fi avut cele două informații la momentul potrivit, la luna iulie de exemplu sau chiar mai devreme, poate că ofițerul nostru nu ar fi fost astăzi în situația în care se află. De aceea am cerut, chiar am propus luarea unor măsuri disciplinare. Când ele vor fi realizate vă voi anunța public”, spunea Radu Stroe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel