Braşovul este judeţul în care au loc cel mai des accidente de muncă. Conform statisticii Ministerului Muncii, în Braşov au avut loc 34 de astfel de incidente numai în ultimile 2 luni.
Numărul accidentelor de muncă a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 42,3%, fiind înregistrate 625 persoane accidentate, dintre care 16 persoane mortal, cu 83,3% mai puţine faţă de perioada similară din 2010, conform statisticilor Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Într-un clasament realizat după numărul de accidentaţi, Braşovul se află pe locul 4, după Bucureşti, Petroşani şi Zimiş.
Clasamentul pe judeţe.
Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în municipiul Bucureşti - 88 accidentaţi, reprezentând 14% din totalul accidentaţilor pe ţară, Petroşani - 48 accidentaţi (7,6% din total) şi judeţele Timiş - 37 accidentaţi (5,9% din total), Braşov - 34 accidentaţi (5,4% din total), Iaşi - 26 accidentaţi (4,1% din total), Mureş - 25 accidentaţi (4% din total), Constanţa - 24 accidentaţi (3,8 % din total), Cluj - 22 accidentaţi (3,5 % din total).
Accidente mortale.
Indicele de frecvenţă (numărul de accidentaţi care revine la 1.000 de lucrători) a fost 0,58 la mie pentru totalul persoanelor accidentate, în scădere cu 38,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a fost 0,94 la mie. Cele mai multe accidente mortale în muncă s-au produs în judeţele Bacău - 3 accidentaţi mortal şi Olt - 2 accidentaţi mortal. După domeniu, cele mai multe accidente mortale s-au înregistrat în învăţământ - 2 accidentaţi mortal, reprezentând 12,5% din totalul accidentaţilor mortal din economia naţională. Câte un accident mortal s-a mai înregistrat în industria alimentară, industria metalurgică, construcţii de clădiri, comerţ cu amănuntul etc.
În ce sectoare se produc accidente.
Sectoarele economiei naţionale în care au fost cele mai multe accidente de muncă în trimestrul I 2011 sunt extracţia cărbunelui superior/inferior - 44 de accidentaţi, reprezentând 7% din totalul accidentaţilor din economia naţională, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor şi semiremorcilor - 38 de accidentaţi (6,1% din total), prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută, cu excepţia mobilei - 35 de accidentaţi (5,6% din total), industria alimentară - 33 de accidentaţi (5,3% din total), industria metalurgică - 27 de accidentaţi (4,3% din total), construcţii de clădiri - 27 de accidentaţi (4,3% din total).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News