Scandalul cărnii: ANSVSA liniștește: ”Nu există motive de îngrijorare”

carne-de-pui
carne-de-pui

Vicepreședintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, liniștește populația după ce au fost retrase 55 de tone de carne de pui de la vânzare, preventiv, după cum a explicat el. Exista suspiciunea că ar fi infestate cu salmonella. 22 de tone au fost distruse, vânzarea a scăzut cu 20%, producătorii se plâng de pierderi de zeci de milioane de euro.

Într-o conferință de presă, venită în urma comunicatului care anunța controale în toată țara, Mănăstireanu a declarat: "Nu există motive de îngrijorare faţă de siguranţa alimentară a populaţiei în acest caz, având în vedere că nu se consumă carne de pui crudă, iar tratamentul termic la temperaturi de peste 70 de grade distruge toate tipurile de salmonella. În România anului 2013, nu există nicio informaţie cu privire la incidenţa cazurilor de salmoneloză la om. Mai mult decât atât, din datele statistice ale Institutului de Sănătate Publică s-a constatat că în luna octombrie cazurile de toxiinfecţie alimentară la om cu Salmonella sunt în scădere faţă de luna septembrie a aceluiaşi an".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel