Sabina Elena, eleva cu bentița tricoloră: A fost ceva instinctiv

sabina
sabina

Sabina Elena, eleva în vârstă de 15 ani, de la Liceul ”Korosi Csoma Sandor” din Covasna, nu a premeditat gestul de a purta bentiță tricoloră în ziua de 15 Martie, însă nu a putut uita faptul că, pentru a intona imnul României de 1 Decembrie, a trebuit să depună "o cerere la direcțiune".

"Voi continua să port tricolorul" și "Nu-i urăsc pe maghiari, urăsc faptul că ei mă urăsc", sunt doar câteva dintre afirmațiile elevei care este "mândră că i-a făcut pe ceilalţi să se simtă mândri că sunt români".

"Nu am plănuit să mi-l pun. Pur şi simplu, în dimineaţa de 15 martie, m-am trezit şi mi l-am pus pe cap. A fost ceva instinctiv. Alţi colegi nu au făcut acelaşi gest", a povestit, vineri seară, la Realitatea TV, Sabina Elena.

Totul a început de Ziua României

"Pe 1 decembrie, ca să putem intona imnul României în curtea şcolii, am depus o cerere la direcţiune. După insistenţe, s-a aprobat. După ce l-am intonat în pauza mare, ni s-au adresat cuvinte jignitoare, huiduieli, gesturi obscene din partea secţiilor maghiare. Pe 15 martie, chiar nu am putut să nu am nicio reacţie", a povestit Sabina, în legătură cu data de 1 Decembrie, când românii sărbătoresc Ziua României.

Apoi, cu aceeași voce calmă, a prezentat și faptele imputate de reprezentanții liceului, unde este elevă în clasa a IX-a. "Pe 15 martie, am fost atenţionată de o profesoară să nu mai port banderola tricoloră pe cap pentru că este ziua maghiarilor şi să nu îi provoc. Am venit şi luni cu această banderolă tricoloră pe cap. După ore, doamna dirigintă m-a rugat să nu o mai port pe cap pentru că numai despre asta se discută în cancelarie şi problema a fost ridicată la nivel naţional. Am întrbat-o dacă voi primi vreo sancţiune. Mi-a spus că da pentru că am folosit telefonul mobil în incinta şcolii. A doua zi, marţi, am venit cu tricolorul legat la brâu. A venit la mine cu o foarfecă în mână, cred că intenţiona să mi-l taie, dar nu a reuşit pentru că m-am împotrivit. A reuşit să mi-l dezlege şi să plece cu el, fără să îmi adreseze vreun cuvânt. Colegii au fost şocaţi", a spus Sabina.

"Voi continua să port tricolorul"

Eleva cu bentiță tricoloră este mândră: "Mă simt foarte bine pentru că am văzut că atâţia oameni mă susţin şi sunt alături de mine. Sunt mândră că i-am făcut pe ceilalţi să se simtă mândri că sunt români. Voi continua să port tricolorul".

Întrebată dacă îi urăște pe maghiari, Sabina, care a devenit un simbol frumos al respectului pentru valorile naționale, a răspuns: "Nu. Nu am de ce să-i urăsc, nu am declarat așa ceva. Urăsc faptul că ei mă urăsc", a mai spus Sabina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel