Românca agresată la Roma a murit

romanca-roma
romanca-roma

Românca agresată într-o staţie de metrou din Roma de un tânăr italian a decedat vineri seară, se arată pe site-ul TGcom, citat de Mediafax.

"Maricica Hăhăianu a fost deconectată de la aparate, fiind constatat decesul", a declarat Alessandro Di Giovanni.

Vineri dimineaţă, medicii italieni anunţaseră că românca în vârstă de 32 de ani intrase în comă ireversibilă, având "edem cerebral grav".

"Comparativ cu ziua de joi, starea pacientei s-a înrăutăţit simţitor. Encefalograma arată că nu există activitate cerebrală. Urmează să fie activată comisia pentru constatarea morţii cerebrale", comunicase Spitalul Casilino din Roma.

Maricica Hăhăianu, o asistentă medicală în vârstă de 32 de ani, a fost bătută de un italian de 20 de ani, pe 8 octombrie, în staţia de metrou Anagnina (Roma), după o discuţie mai aprinsă care avusese loc între cei doi. La un moment dat, discuţia a degenerat, iar italianul i-a dat un pumn româncei, care a căzut şi s-a lovit cu capul de beton. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul Casilino din Roma şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Miercuri, românca ieşise din comă, dar starea ei era în continuare foarte gravă.

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a efectuat vineri o vizită la spitalul unde se afla în comă românca agresată, cerând transferul suspectului la închisoare, dat fiind că în prezent este în arest la domiciliu. Acum, tânărul italian va fi acuzat de omor.

"Nu pot să nu le cer procurorilor ca acest asasin să nu fie transferat la închisoare", dat fiind că acum se află în arest la domiciliu, declarase Gianni Alemanno în cursul vizitei.

Familia agresorului Alessio Burtone a trimis o scrisoare rudelor româncei, în care a prezentat scuze. "Scuzele sunt mereu un lucru pozitiv, care sigur va fi luat în considerare de judecători, dar împotriva agresorului sunt alte lucruri, pentru că şi alte dăţi a fost implicat în astfel de cazuri", a precizat primarul Romei.

Alemanno este de părere că agresiunea împotriva româncei nu are un caracter rasist. "M-am întâlnit cu ambasadorul şi consulul României şi mi-au confirmat opinia că nu pare să fie vorba de intoleranţă, ci este o crimă", a declarat primarul, citat de site-ul agenţiei APcom.

"Soţul victimei, Adrian, este conştient de această realitate. Nu are niciun resentiment privind vreun act de rasism sau intoleranţă, ci este doar furia faţă de un nebun care a făcut acest gest", continuă Alemanno, precizând că Primăria Romei îi va oferi asistenţă soţului victimei, indiferent dacă înmormântarea va avea loc în Italia sau în România.

Potrivit procurorilor, Alessio Burtone a mai fost implicat într-un incident similar, în urmă cu câteva luni, agresându-l pe un adolescent pe o stradă din Roma. Burtone susţine că a acţionat în legitimă apărare, afirmând că s-a temut de româncă pentru că aceasta îl ameninţase. Justiţia italiană a decis ca agresorul să fie plasat în stare de arest la domiciliu, dar procurorii au cerut transferul la închisoare.

Anterior, Gianni Alemanno a denunţat indiferenţa trecătorilor care au asistat fără să intervină la agresarea româncei. "Este inacceptabil ca într-un oraş cum este Roma să se întâmple astfel de agresiuni şi să nu existe o reacţie a tuturor celor care văd aşa ceva", a declarat Gianni Alemanno după ce a văzut imagini ale agresiunii din staţia de metrou. "După vederea imaginilor, cred că poate exista o reclamaţie pentru refuz de acordare a îngrijirilor medicale de către martori", a declarat primarul Romei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel